34 rallybiler deltog i vellykket rallytest.

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) stod i lørdags som arrangør af Dahl Biler Rallytest som var et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. Det var 5. gang, at SOMS indbød landets rallykører til at få testet deres materiel af inden sæsonstart, og 2022 udgaven af rallytesten var nok den mest succesfulde omgang af de 5 hidtidige rallytest.


3 Mitsubishi Lancer på stribe. Der var travlhed på værkstedet hos Dahl Biler fra tidlig morgen. Alle biler skulle gennemgå en sikkerhedskontrol af både bil og udstyr inden de fik lov at starte i Dahl Biler Rallytest.  

Fantastisk flot vejr, flotte og veltrimmede rallybiler, tilfredse deltagere, mange tilskuere og 
en god rallyprøve, der blev afviklet uden uheld udgjorde de fine ingredienser.

Rallykørerne udtrykte stor tilfredshed med rammerne om arrangementet. Lodsejerne på vejene omkring Sønder Hjerm havde givet lov til at vejene kunne afspærres til en 5,7 km lang rallyprøve, der var afspærret for alt andet trafik, mens der blev kørt rally.

Hastighedsprøven startede på Skarbyvej og fulgte Sønder Hjermvej nordover i retning mod Hjerm indtil den igen gik østover med Kærgårdvej til mål på prøven lige før Tusgårdvej. Det var en rallyprøve, der faldt i deltagernes smag.


Set udefra, var denne Peugeot 208 R5 med Kenneth Madsen, Ruds-Vedby og Mette Felthaus, Horsens feltets hurtigste.

Næsten 30 frivillige skulle der til for at bemande hastighedsprøven med frivillige til at sørge for sikkerheden for både tilskuere og deltagere, samt sikre, at der ikke kom uvedkommende ind på hastighedsprøven, så længen prøven stod på. "Vi skylder en stor tak til de mange officials fra først og fremmest motorklubberne i Struer, Lemvig, Holstebro og Mors samt Hjemmeværns politiet, der sørgede for at afspærre for alle andre trafikanter" fortæller løbsleder fra Struer & Omegns Motor Sport, Niels Holst dagen efter arrangementet.

”Heldigvis var der ingen uheld”, kunne løbsledelsen konstatere efterfølgende. Samtidig var der en rigtig god stemning var arrangementets stævnecentrum ved Dahl Biler i Struer. Honda / Mitsubishi forhandleren havde ryddet hele værkstedet, så deltagerne kunne få tjekket bilerne samt indtage kaffe og rundstykker inden starten og de obligatoriske grillpølser i pausen. Rundt om Dahl Biler havde de forskellige rallyteams etableret deres servicepladser som midlertidige værksteder.

Deltagerne bestemte selv hvor mange gange, man ville gennemkøre prøven og for flere af deltagerne var der fuld valuta for pengene. En enkelt deltager nåede at starte hele 12 gange i løbet af dagen og fik dermed kørt lige så mange prøve km som et mindre DM rally. I alt 229 starter fordelt over 34 biler, viser at deltagerne i gennemsnit nåede at gennemkøre prøven tæt på 7 gange i løbet af dagen.

Modsat tidligere var der ikke tidtagning på fra arrangørerne. Dansk Automobil Sports Unions rallyudvalg har besluttet, at test arrangementer skal være til for at teste materiel og mandskab og ikke en konkurrence, og at man derfor skal lade være med at offentliggøre tider for alle mandskaber.

Dømt ud fra hvad man kunne se med det blotte øje, så det dog ud til, at sjællandske Kenneth Madsen sammen med codriver Mette Felthaus i deres Peugeot 208 R5 var det mandskab, der havde bedst skub i bilen og i øvrigt ligner et godt bud på en kommende DM vinder, hvis de vel og mærket bliver forskånet for uheld i sæsonen.   

Arrangørklubben havde kun 1 mandskab til start, Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard var til start i en Ford Fiesta R2T og så ud til at have rigtig god fart i bilen på hjemmebanen.

Næste åbne arrangement, hvor Struer & Omegns Motor Sport står som arrangører er søndag den 10. april, hvor klubben sammen med motorklubben i Lemvig afvikler et begynder arrangement for folk med såkaldte klassiske biler, typisk biler, der er mere end 25 år gamle.

Arrangementet er en del af en landsdækkende kampagne "Classic Day", hvor motorklubber over hele landet indbyder til at prøve klassisk pålidelighedsløb. Classic Day starter hos Nordvestjysk Autogalleri på Industrivej i Struer.

Hit Counter