33 Rallybiler fra hele landet til test ved Struer

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står nu på lørdag den 26. marts som arrangør af et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. Det er nu 5. gang, at SOMS indbyder landets rallykører til at få testet deres materiel af inden sæsonstart, og vel og mærke under ordnede forhold, med en rigtig rallyprøve, der er afspærret for alt andet trafik, mens der køres rally.


Sponsor for rallytesten, Dahl Biler i Struer er forhandler at Mitsubishi biler, og netop Mitsubishi Lancer som Steen Andersens her på billedet er en populær rallybil. Ikke færre end 5 af de 33 startende stiller op i en Mitsubishis Lancer. Foto: Allan Post  

Da tilmeldingsfristen udløb søndag var der tilmeldt 33 biler til Dahl Biler Rallytest. Så der bliver i den grad noget for både øjne og ører for det lokale publikum. 33 biler er nøjagtig en mere end det antal som de sidste 2 rallytests motorklubben afviklede ved Struer i 2018 og 2019, og dermed lever tilmeldingerne op til forventningerne. Når der ikke blev afviklet rallytest i 2020 og 2021 var det som så mange andre steder coronaen, der stod i vejen.

De 4 tidligere rallytest arrangementer, der har været afviklet ved Struer har været afviklet på 2 forskellige hastighedsprøver. De første 2 gange SOMS stod som arrangør af rallytest var det en prøve ved Vejrum, der blev brugt. I 2018 og 2019 var det vejene øst for Asp, der lagde asfalt til rallyprøven.

Denne gang rykkes prøven over på østsiden af Hovedvej 11. Det bliver nemlig området syd for Hjerm omkring Sønder Hjerm, der lægger asfalt til dette års rallytest. Det har også været på disse veje de aflyste test i 2020 og 2021 har været planlagt, så nu får motorklubben endelig brug for de venlige tilsagn, som de lokale lodsejere har stillet op med.

Løbsledelsen, der ud over løbsleder Niels Holst består af Jes Pedersen og Asger Kvist har nemlig fået tilladelse fra samtlige lodsejere til at spærre vejen af til rallyprøven i tidsrummet mellem kl. 10 og 15 på lørdag. Der vil dog være en pause mellem kl. 12 og 13, hvor der ikke kører biler på prøven, men afspærringerne af vejene opretholdes.

Der bliver mange flotte rallybiler at se på, for de der interesserer sig for biler og fart. Hvis man ønsker at se bilerne helt tæt på, så er de bedste muligheder allerede fra tidlig morgen på lørdag. Alle biler skal nemlig gennem en teknisk kontrol hos Dahl Biler inden starten. De enkelte rallyteams vil også have deres servicevogne med, så man kan besøge de enkelte rallyteams på pladsen rundt om Dahl Biler.  


Det fynske makkerpar Casper Venning og Kristian Birk Hansen stiller op i en flot Renault Clio R3T, der næsten er på hjemmebane. Sidste sæson blev bilen nemlig kørt af Holstebro kører Carsten Jensen, der i øvrigt også stiller op til Dahl Biler Rallytest, men denne gang i en Peugeot 208.
 Foto: Allan Post

Det er også muligt at se deltagerne på selve hastighedsprøven, fortæller løbsleder Niels Holst: "Når blot man passer på sig selv, viser hensyn til andre, parkerer så andre kan komme forbi og i øvrigt følger de anvisninger, der bliver givet fra officials, så skal det nok blive en god oplevelse for alle."

Selve hastighedsprøven starter syd for Hjerm på Skarbyvej (en sidevej til vejen mellem Hjerm og Holstebro) og går østpå indtil den rammer Sønder Hjermvej. Her går prøven nordover i retning mod Hjerm indtil den igen går østover med Kærgårdvej til mål på prøven lige før Tusgårdvej. En hastighedsprøve på ca. 5,7 km.

Der er primært 3 steder man kan komme ind til prøven. Hvis man kører syd på fra Hjerm Kirke ad Sønder Hjermvej eller hvis man kører ind til Sønder Hjermvej fra Mosevej (ved Sønder Hjerm Gamle Skole) eller endelig hvis man kører ind fra Mejrup Hindkær og følger Sønder Hjermvej indtil man kommer til en spærring. Det er ikke muligt at køre ind til prøven, hverken ved start (Skarbyvej) eller ved mål (Kærgårdmark) på prøven.

Selv om det primært er jyske og fynske mandskaber der kommer til start, så er det måske de 2 eneste sjællandske mandskaber der stjæler mest af rampelyset. Det nystartede men stort satsende Team Glad Rallyteam fra Kalundborg kommer til start med 2 meget fine biler. Det er rutinerede Kenneth Madsen fra Kalundborg og 2. kører Mette Felthaus fra Vejle, der stiller til start i det, der nok vurderes som værende feltets hurtigste bil, en 4-hjuls trukket Peugeot 208 R5. Den anden bil i teamet køres af de regerende Danske Mestre, Jacob L. Madsen fra Kalundborg og Omegns Motorklub og nordjyske Line Nedergaard. Deres bil er en 2-hjuls trukket Peugeot 208 Rally 4. Team Glad teamet har allerede lavet deres første flotte placeringer i år, da de i et rally i Belgien sluttede som henholdsvis nr. 2 og nr. 5. Det var bemærkelsesværdigt, at de i deres allerførste optræden kunne blande sig helt i toppen i det belgiske rally.

En anden også meget hurtig bil er den 4-hjuls trukne Skoda Fabia R5 som Grindsted mandskabet Michael Sørensen og Erik Kristensen stiller op i.

Der er et enkelt deltagende mandskab fra arrangørklubben Struer & Omegns Motor Sport til start. De tidligere DM guld vindere fra 2017 Jens Chr. Pilgaard og 2. kører Carsten Bjerregaard stiller til start i en Ford Fiesta R2T. Pilgaard og Bjerregaard blev DM guld vindere i klasse 4 i 2017 men de havde en rigtig skidt sæson i 2021. Holdet er normalt meget stabilt kørende men udgik i 3 ud af de 5 rally de deltog i sidste år, så der er i den grad brug for at teste hele setup'et i Dahl Biler Rallytest.

Man kan se et oversigtskort over hvor prøven afvikles på klubbens hjemmeside www.soms.dk .

Der ud over kan man få oplysninger om arrangementet ved start og mål for arrangementet hos Dahl Biler, Fælledvej 5 i Struer.

 

Hit Counter