Reaktionsevnen bliver målt til Dahl Biler Rallytest i Struer.


De foregående år, har Struer & Omegns Motor Sport haft den service, at stå for tidtagningen, når deltagerne afprøver deres materiel til Rallytest. 

DASU's rallyudvalg har gjort SOMS opmærksom på, at når det er et test arrangement, så skal konkurrence momentet minimeres, og derfor skal der ikke være tidtagning. Derfor bliver det op til deltagerne selv, at stå for tidtagningen og dermed primært at måle sig op mod sig selv.

Men der bliver alligevel nogle tider at holde øje med. Løbsleder for Dahl Biler Rallytest, Niels Holst forklarer: 

"Vi tager ikke tid på prøven som sådan, men vi har udviklet et tidtagningssystem til at måle deltagernes reaktionsevne og evne til at komme afsted så optimalt som muligt på prøven. Det sker via et lyspanel der tæller ned de sidste 5 sekunder før start i lighed med det, der er blevet brugt i Rallyresult-sammenhæng, og en række fotoceller, som kan registrere passage af startlinjen og efter 5 m og efter 50 m. Dermed kan vi måle deltagernes reaktionshastighed i forhold til starten."

Der er også brug for en forholdsvis hurtig reaktion, hvis man skal nå at være med til Dahl Biler Rallytest og endnu ikke har tilmeldt sig. Tilmeldingsfristen udløber nemlig søndag den 20. marts 2022. 


Jørn Mørup
Struer & Omegns Motor Sport


Hit Counter