NU VENTER DE BARE
PÅ SÆSONSTARTEN


Casper Venning og Kristian Birk er klar, Venning Motorsport er klar og teamets nye metaltblå Renault Clio R3T er klar i dens raffinerede og mønstrede hvid-gul-sølv-grå staffering er klar. Og der er fokus på dette års rallysæson og med DM-opgøret som det primære mål.


Casper Venning og Kristian Birk med deres nye bil, en Renault Clio R3T med 242 turbodrevne hestekræfter i maskinrummet.

Lørdag præsenterede Casper Venning og Kristian Birk sammen med størstedelen af deres backing group den nye bil hos teamets hovedsponsor Ejnar Hessel A/S i Næstved, og sammenlignet med den kompakte Renault Twingo R2, som de kørte i sidste års DM-opgør, er det en 4-hjulet hidsigprop, de nu stiller op med i RC4-klassen, hvor de bl.a. bliver konfronteret med sidste års klassevindere Kasper Nyman og Claus Kammersgaard, som ligeledes er mobiiliseret med en Renault Clio R3T.
RC4-klassen er en af DM-feltets største og mest spektakulære, og med midtsjællandske Venning Motorsport i en langt mere konkurrencedygtig bil, er der streget op til endnu mere fartfest i gruppen.
I fjor måtte Casper Venning og Kristian Birk på grund af tekniske problemer nøjes med at hente point i fire af de seks tællende løb, så selvom de havde masser af fart på, stod det efter sæsonen klart, at der skulle noget mere til.
 

Det bliver en travl sæson for Casper Venning og Kristian Birk med rallytest, DM-turnering og en række sprintløb

Dét er der så nu.
- Vi glæder os til at komme til start med den nye bil, og allerede i marts lægger vi ud i nogle rallytests, så vi er i topform til den første DM-runde, fastslår Casper Venning.
Teamets Renault Clio R3T har med en turboladet 4-cylindret motor på 1.6 liter, så der nu er 242 hestekræfter og et drejningsmoment på 480 Newtonmeter kombineret med en 6-trins sekventiel gearkasse at gøre godt med. Det er en bil bygget til rally. Med justerbar undervogn, store skivebremser for og bag og en egenvægt på kun 1080 kilo, stiller Casper og Kristian i en bil med en vægteffekt på kun 4,4 kilo pr. hestekraft.
Et klart bedre udgangspunkt for ambitionen om i år at være med fremme i forreste række, når DM-turneringen starter i Slagelse den 9. april.


 Team Venning Motorsport er klar til start på sæsonen 2022.


(Foto: specialpress@gmail.com

Hit Counter