PRESSEMEDDELELSE - 26 JANUAR 2022

Renault vinder to priser ved international prisuddeling

Renault 5R prototype og konceptbilen SUITE N°4 concept car er begge løbet med 1. pladsen i hver deres kategori ved Festival Automobile International awards

I december 2021 mødtes repræsentanter fra forskellige industrier (bilindustrien, medieverdenen, designverdenen) for at indstille, hvilke kreative og visionære projekter i bilverdenen, der skulle hædres i 14 forskellige kategorier ved Festivale Automobile International Awards i Paris. Nu er afstemningerne så overstået og resultatet er klart.

Ud af de 14 priser løb Renault med to af dem. Renault 5 prototype løb med 1. pladsen som "Most Beautyful Concept Car" og for første gang nogensinde, var det faktisk ikke juryen, der valgte vinderen. Det var almindelige mennesker, der fra den 2.-16. december kunne stemme på deres favorit konceptbil. I alt var det 10 finalister, men med over 70 % af stemmerne, faldt offentlighedens kærlighed ubetinget på Renault 5

Renault 5 prototype er en genfortolkning af den ikoniske Renault 5, der i år fejrer sit 50 års jubilæum, og som i 2024 genopstår som ren elbil. Prototypens formål er at understrege Renaults dedikation til at producer elbiler som også prismæssigt er til at komme til. Renault 5R er en kompakt bybil fyldt med charme, der tager en af Renaults ikoniske biler ud i fremtiden med et helt nyt og moderne elektrisk aftryk.

"Denne pris er endnu et bevis på, at Renault 5 på den ene side er et ikon fra fortiden, men snart også et ikon i fremtiden. Priserne anerkender det hårde arbejde som Renaults designteam gør for at skabe og forme mærkets Nouvelle Vague."sagde Gilles Vidal i forbindelse med prisoverrækkelserne.

Renault SUITE N°4, designet specielt til 60 års jubilæet for Renault 4 L, løb også med en pris – nemlig æresprisen. En pris som juryen giver til en bil, en person eller en virksomhed som de finder er specielt interessant. Og i år var det Renault SUITE N°4. En konceptbil, der er skabt gennem et samarbejde mellem Renault og den franske designer Mathieu Lehanneur for at fejre Renault 4L 60 års jubilæum.

 

Hit Counter