JAN PETERSEN NYDER HANS RALLYLIV, 
HANS STORE PASSION

, og ikke kun det at sidde bag rattet i MAX, hans rallyvåben, en Skoda Fabia R5, en fuldblodsrallybil. Men lige så meget det sociale, optil, i og efter løbet, sammen med hans team, hvilken er nærmest familie, målt på den tid de alle bruger med hinanden.

Første afdeling af det tyske rallymesterskab var, den 59. udgave af ADAC Rallye Erzebirge, og her deltog JP Racing, med Jan Petersen fra Stoholm bag ruskindsrattet, og hans codriver, Mads Dalsager fra Solberg, og resten af hans servicecrew.

Prøverne havde stor sværhedsgrad, der skulle køres fire prøver fredag aften, og yderlig otte prøver om lørdagen, ialt 6 forskellige.

Den store bus, hvor teamet lever i under rallyet, er et uundværligt samlingspunkt, kunne den lastbil fortæller historier, så ville det sikkert blive ganske underholdende.

Den nye rallybil, MAX alias Skoda Fabia R5 kørte bare som et urværk, og kun en enkelt punktering, på lørdagens første hastighedsprøve, som der kostede et lille minut i det samlede klassement, rent tidsmæssigt.

VED MÅL, stod det klart, at teamet havde kørt den samlede 12. plads hjem generelt, i et tysk mesterskabsløb, et meget tilfredsstillende resultat.

TEAMET kører med i det tyske, DRM Trophy, en Cup i løbet, hvor førstekøreren skal være fyldt de 40 år, og her i blev de samlede 3’ere i løbet.

JAN PETERSEN, ”jeg er så sindssyg stolt af mit team, vi har det så sjovt, seriøst når det gælder, og hygge når det passer ind. Bilen er så let kørt og stabil, som tidligere sagt, den bedste rallybil jeg nogensinde har kørt i. Efter punkteringen på prøve 5, så kørte vi lidt safe, men tættere på det maksimale end tidligere, fordi bilen er til at stole på og kontrollere. Prøverne er noget af det bedste og sjoveste jeg har prøvet, og vi skal også køre ADAC Actronics Rally Sulingen i dagen 3-4 maj, et løb der var DM tællende sidste år, og det løb har vi derfor lidt kendskab til”.

Det var ikke blevet til meget søvn da Jan og teamet kom hjem til Stoholm om søndagen, efter små 5 dage på farten, men det betyder intet når man har det sjovt og udlever sin drengedrøm, sammen med de herligste mennesker.

 

/Allan POST

Hit Counter