1. afdeling af Danmarksmesterskabet 2024 i pålideligheds løb for biler, SONAX DASU Classic, køres på Vestfyn.


Med Curt Clausen, Fåborg bag rattet og Ebbe Madsen, Ryslinge, i codriver-sædet er Curt Clausens orangefarvede Fiat 850 Sport Coupé her fanget i på en smuk sommerdag 2023

Med formanden for Motorklubben Centrum, Hans Oluf Nielsen, Nr. Lyndelse, som løbsleder, og Danmarksmestrene fra 2023 i Expert-klassen, Arne Pagh, Strib, Niels Erik Jørgensen, Assens og Teddy Simonsen, Varde i løbsledelsen, er der lagt op til en spændende og udfordrende rute, når 1. afdeling af Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb, SONAX DASU Classic køres på Vestfyn med  start hos SKODA i Ejby.

Fra kl. 8:00 lørdag den 6. april vil der være mulighed for at se de ca. 35 flotte historiske biler hos SKODA Ejby på Nørregade 144 i 5592 Ejby. Her kan man både se bilerne blive kontrolleret ved teknisk kontrol og få en snak med deltagerne, inden første bil kl. 10:00 bliver sendt ud på ruten. Løbsledelsen lover deltagerne et koncentreret og udfordrende løb, hvor der hele tiden skal være fuldt fokus på de små kommuneveje i det Vestfynske område.


Tåsinge parret, Anni Andersen og Kurt Andersen, Porsche 911 er her fanget i en passage på Østfyn i forbindelse med Motor Klubben Centrums afdeling af SONAX DASU Classic i 2023

Af de 185 km lange løb er de 140 km såkaldte sekundetaper med forskellig længde fra 2 til 14 km. Her er udfordringen, både at køre den rette rute, men også konstant at holde den opgivne gennemsnitshastighed, så man til enhver tid var på rette sted i forhold til vejforløbet. I regularity rally (pålidelighedsløb) handler det ikke om at køre hurtigst, men om at køre så præcist som muligt med moderate gennemsnitshastigheder, som aldrig overskrider 50 km/t.

Lokale fynske deltagere er repræsenteret ved Curt Clausen, Fåborg/Ebbe Madsen, Ryslinge - Egon Brix Jørgensen, Otterup/Jens B. Andersen, Middelfart - Simon Hjorth, Middelfart, Harald Welm, Tommerup, ægteparret Anni og Kurt Andersen fra Tåsinge, samt Ulrik Hejl fra Gislev, der har inviteret Rikke Pajbjerg, Skjern fra Dansk Automobil Sports Unions bestyrelse ind i højre sædet for at guide ham gennem løbet. Rikke Pajbjerg deltager normalt i hastighedsrally som codriver. Denne invitation giver hende, som bestyrelsesmedlem, en indsigt i en helt anden motorsportsgren end den hun i forvejen kender.

Løbsledelsen håber at mange tilskuere vil møde op både ved start og mål, men også langs den beskrevne rute, hvor der vil være rig mulighed for at se de flotte biler i bevægelse.

Løbet er inddelt i fire etaper. Første etape går fra Ejby over Indslev, Mosegaard, Balslev, Føns, Wedellsborg og Nakke til første pause kl. ca. 11:06 i Barløse. 2. etape starter kl. 11.16 fra Barløse, hvorfra deltagerne drager sydpå forbi bl.a. Brahesborg, inden ruten igen går nordpå via Blangstrup, Myllerup, Kerte, Ørsbjerg Skov, Bjerge, Tellerup og retur til SKODA i Ejby, hvor der er middagspause fra kl. 12:41 til første bil starter igen kl. 13:26.


Ulrik Hejl fra Gislev i den fine gamle Audi 80 Coupé har inviteret Rikke Pajbjerg fra Dansk Automobil Sports Unions bestyrelse med som codriver i 1. afdeling af SONAX DASU Clssic 2024

Efter middagspausen går ruten nordpå gennem Fjelsted, Harndrup, Køstrup, Ullehuse, Båring, Vedelshave, Båring Mark, Kustrup, Vejlby Skov, Røjle Skov til tyve minutters pause i Røjle Forsamlingshus fra kl. 14:33. På Sidste etape starter første bil fra Røjle Forsamlingshus kl. 14:53, hvorefter der køres en rundtur via Stavrby, over Svinø, fra nord, videre gennem Rolund, og så mod nord gennem Vesterdal og Båring til mål i Røjle Forsamlingshus, Røjle Bygade 87, 5500 Middelfart, hvor første bil forventes i mål kl. 16:13.

Skulle man have lyst til at deltage, er det muligt at stille om som nybegynder i den til formålet oprettede nybegynderklasse. Man kører i sin helt normale bil. Det eneste det kræver er en indregistreret bil, en kører og en codriver(kortlæser), en kuglepen og et ur der går præcist. Inden start vil man som nybegynder få en grundig instruktion til kortlæsningen og tidsberegningen.

Man skal blot tilmelde sig ved senest onsdag den 27. marts ved at kontakte løbsleder Hans Oluf Nielsen på telefon
2361 0379, eller man kan læse mere på Motor Klubben Centrums hjemmeside www.mkc-sport.dk

/Motor Klubben Centrum
Hans Oluf Nielsen
 

Foto: rallypics.dk-Viggo JohansenInformation om SONAX DASU Classic 2024


SONAX DASU Classic er en serie af motorløb, pålidelighedsløb for dem som ejer en klassisk bil, indregistreret den 31.12.1990 eller før, og som har lyst til at køre let motorløb sammen med måske et familiemedlem eller en god ven. SONAX DASU Classic-turneringen i 2024 består af fem løb, placeret over hele landet. SONAX DASU Classic tæller som Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb (regularity rally)


Hvad er Historisk Pålidelighedsløb?

Historisk pålidelighedsløb for klassiske biler er en anden måde at køre motorløb på, og er samtidig en sjovere måde at bruge sin klassiske bil på, end blot at køre en tur i godt vejr med termokanden i bagagerummet.

Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver en anden dimension, at man kan bruge sin bil i konkurrenceøjemed, og samtidig komme ud blandt andre mennesker, med samme interesse.

Ved pålidelighedsløb forstås et løb på offentlig vej, hvor deltagerne skal overholde forskellige gennemsnitshastigheder.

Løbene køres som oftest efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nummererede punkter, som man skal køre igennem i rigtig rækkefølge. Undervejs møder man nogle skilte med et bogstav på, som noteres ned i det udleverede kontrolkort, så man kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute.

Undervejs på den samlede rute, kører man nogle sekundetaper, hvori man passerer et antal hemmelige tidskontroller. Kontrollerne skal passeres på rette tidspunkt i forhold til den gennemsnitshastighed der køres med. Gennemsnitshastigheden overskrider aldrig 50 km/t.

SONAX DASU Classic – serien kan følges på: https://dasuclassic.dk/Løbeseriens hovedsponsor:

 

Hit Counter