Pressemeddelelse 

DM UGEN 2024

Rally med udgangspunkt inde i Herning by Årets DM uge er i år flyttet til Herning, og derfor skal rallysporten naturligvis også repræsenteres. Det er Ikast og omegns Motor Klub der står bag årets store begivenhed, som både bliver et rigtigt og udfordrende rallyløb for kronjuvelen i dansk rallysport Dansk Super Rally – DSR, som repræsenteres af toppen af danske rallyteams. 

DSR programmet starter allerede fredag den 21. juni, med teknisk kontrol ved rally headquater ved den gamle godsbaneterminal på Godsbanevej inde i Herning by. Fredagen skal også bruges af de deltagende teams til notekørsel på den 338 km lange rute, hvoraf de 117 km er rene hastighedsprøver. 

Selve løbet starter lørdag den 22. juni morgen fra midtbyen i Herning, hvorefter DSR feltet sendes ud på ruten med hele 10 udfordrende hastighedsprøver. To af prøverne bliver publikumsvenlige sprintprøver på hele 12 km inde i Herning by. Endvidere bliver der tale om en 15 km gennemgående hastighedsprøve, som skifter fra grus til asfalt hele 9 gange – en rigtig Svenskerprøve.

De teams som har valgt at køre turneringen Dansk Super Rally Short – DSRS, starter notekørsel lørdag 22. juni formiddag, og tilslutter sig DSR feltets sidste 6 prøver fra lørdag middag. Dette felt kan også opleves på både byprøven og den udfordrende Svenskerprøve. 

Endelig bliver DM ugen kronet med et ægte Dansk Mesterskab i disciplinen rallysprint, hvor de deciderede sprintteams kobles på DSR og DSRS feltet på 2 forskellige sprintprøver, som køres 2 gange. Her bliver de hurtigste kørere efter løbet kåret som Danske Mestre i Rallysprint, med præmiering i flere forskellige klasser. 

Vi lægger op til et festfyrværkeri at en rallyweekend – så sæt kryds i kalenderen - udtaler løbsleder Vagn Aage Jensen, Ikast og omegns Motor Klub

 

Hit Counter