Danmarks Mesterskabet i bilorientering:

4. DM sejr af 4 mulige og endnu et sæt 
DM guldmedaljer sikret til Børge Holm og Jørn Mørup.

Børge Holm og Jørn Mørup er sikre på DM guld for 9. gang siden 2008.Selv om der er mere end 2 måneder til finaleløbet i DM i bilorientering sikrede Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer sig allerede lørdag DM-guld. Holdet sikrede sig guldet med den 4. sejr ud af 4 mulige ved DM i bilorientering. Det var parrets 9. sæt DM-guldmedaljer i alt, siden deres første DM-guld i 2008.

For Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup, Struer & Omegns Motor Sport var optakten til lørdagens 4. afdeling om DM i bilorientering ganske perfekte. Det nordvestjyske mandskab havde vundet alle årets 3 tidligere afdelinger om DM, og selv om DM afvikles over 6 afdelinger hen over hele kalenderåret er det kun de 4 bedste resultater, der tælles med i den samlede stilling. Derfor ville en topplacering i lørdagens Thisted Motor Compagni-Løbet ved Thisted kunne betyde, at guldet allerede inden de sidste 2 afdelinger kunne sikres af Børge Holm og Jørn Mørup.

Og lige netop en ny topplacering blev det til for Holm og Mørup. Holdet sikrede sig på Børge Holms hjemmebane den 4. DM sejr i træk og dermed kan ingen af konkurrenterne indhente Børge Holm og Jørn Mørup.

"Da vi vandt DM-guldet i 2019 var vi også sikre på DM-guld efter 4 afdelinger, men det var fordi ingen af konkurrenterne kunne opnå tilstrækkelige point til at indhente os. I år har vi selv gjort rent bord ved at vinde de 4 første afdelinger, og det har vi aldrig prøvet før", fortæller kortlæser Jørn Mørup.  

Lørdagens DM afdeling var arrangeret af Thy Motor Sport i Thisted og var en markering af Thy Motor Sports 75 års jubilæum. Som ventet, var det et svært og krævende løb, hvor der skulle stor koncentration til, for at finde den rigtige rute.

Da 3. DM afdeling blev afviklet ved Viborg for 2 uger siden, var Holm og Mørup ikke bare bedst til at finde den rigtige rute uden at blive noteret for fejl, de var også hurtigst af alle. I lørdagens DM afdeling var Holm og Mørup kun 4. hurtigst til at finde gennem ruten, men det var en del, af en bevidst strategi, at mandskabet koncentrerede sig om først og fremmest at finde den rigtige rute. Den taktik lykkedes ganske flot, da de som eneste mandskab kun blev straffet for en enkelt fejlkørsel. En fejlkørsel bliver belønnet med 25 strafpoint og da holdets nærmeste konkurrenter, Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard blev noteret for 3 fejl, så betød det mindre, at Thisted / Struer mandskabet var 26 minutter langsommere end Ikast brødrene.

Dermed er guldet sikret til Børge Holm og Jørn Mørup, mens Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard overtog den foreløbige sølvplads fra sidste års Danske Mestre, Leon Spiegelhauer og Jan Johansen fra Frederikssund. Frederikssund mandskabet blev kun nr. 7 i lørdagens DM afdeling.

DM serien afsluttes med afdelinger i henholdsvis Sydsjælland i september og ved Århus i november.

Resultater TMC – TMS Jubilæumsløbet. 4. afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering lørdag den 21/8 2021.

Mesterklassen

Nr. 1

Børge Holm – Jørn Mørup, Thisted / Struer

91 strafpoint

Nr. 2

Harald Søndergaard - Jan Søndergaard, Ikast

115 strafpoint

Nr. 3

Poul Erik Nielsen – Henrik Jørgensen, Frederikssund

135 strafpoint

Nr. 6

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

197 strafpoint

DM-Stilling Mesterklassen

Nr. 1

Børge Holm – Jørn Mørup, Thisted / Struer

200 point

Nr. 2

Harald Søndergaard - Jan Søndergaard, Ikast

190 point

Nr. 3

Leon Spiegelhauer - Jan Johansen, Frederikssund

186 point

Hit Counter