Rallybil i Stoholm på Co2 venlig brændstof
 

Der er som bekendt et politisk ønske om at få en mere miljøvenlig motorsport i fremtiden.  Det sker i det store udland og ligeledes her i vores lille Danmark som man har kunne læse i vores Autosport.  Vores leverandører arbejder på at blive klar med nogle nye brændstoffer til fremtiden og sammen med KK-Tuning og Søgård Effekt har vi allerede lavet mange test af forskellige typer.

 

  

 

I år har flere biler og crosskart og motocross maskiner kørt på Ecomaxx racefuels som har en 90% mindre forurening af de stoffer der er skadelige for levende organismer.   Det som stadig er en stor udfordring er Co2 fordi når der er tale om en forbrænding vil der altid være Co2,  så opgaven består i at formindske denne udledning.        

 

Ecomaxx Fuel er meget langt nu med en helt ny alcylat benzin, der udover at forurene 90% mindre af de skadelige stoffer for levende organismer, også vil være 85% Co2 neutral

Men alcylat benzin er en meget renere produktion som grundlag en stor forskel fra konventionelt brændstof men der udover kan man nu producere med nye materialer og formler en brændstof der er så meget renere.  Alt test er nu færdige og man er ved at forberede produktionen.  Det vil blive præsenteret her senere på året og forventes klar i handlen umiddelbart efter nytår. 

 

 

VP Racingfuel fik forrige år en opgave at skulle levere en Co2 venligt brændstof til Imsa serie (Le mans serie i Europa) ( https://www.imsa.com/ )  Vi fik nogle dunke til Europa som skulle bruges til forskellige tests.    Da vi har en del friske dyno test af min Subaru var det indlysende at bruge den til første test, så i fredags havde vi den på rullefeltet hos KK Tuning, med den plan at hvis bilen kunne køre med den fuel uden ændringer i programmeringen eller andet, skulle bilen deltage i rallyet med det i tanken. 

Vi kørte en del test fredag morgen og kunne konstatere det gav nøjagtig samme effekt og der var ingen problemer med set up.  

Så vi deltog i Short rally delen med VP R80 i tanken, og kan nu proklamere at der har deltaget en bil med en rimelig potent motor i et dansk rally på Co2 venlig brændstof, som ikke nedbrydes efter kort tid eller har skadelig virkning på motor eller olie.     

   

Der kommer selvfølgelig en videreudvikling af alt det her, men er et vigtig step i den proces vi arbejder med i øjeblikket. 

 

Hit Counter