Nordisk Mesterskab i bilorientering:

2 Struer mandskaber har stadig
guldchance efter 2 løb i Finland.

Morten Jäger og Bent Mikkelsen klarede sig bedst af de lokale mandskaber med en sejr og en 3. plads, men også Børge Holm og Jørn Mørup er stadig med i medaljekampen.

Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen kørte med en 1. og en 3. plads i de finske afdelinger op på en samlet 4. plads, inden de to sidste afdelinger i Sverige til november.

Årets 2 finske afdelinger om det Nordiske Mesterskab i bilorientering blev fredag og lørdag afviklet i et område ved Heinola i det sydlige Finland.

10 danske mandskaber deltog og de var godt med fremme i begge afdelinger.

De sidste 19 år har Børge Holm fra Thisted været fast makker med Jørn Mørup ved bilorienteringsløb i både ind- og udland, men af familiemæssige årsager kunne Børge Holm ikke deltage i årets 2 finske afdelinger. Derfor blev Jørn Mørups makker fra 20 år siden, Niels Holst fra Struer spurgt til om han ville genopfriske oplevelserne, selv om det var 20 år siden han sidst havde deltaget i et bilorienteringsløb i Finland.

Reglerne for Nordisk Mesterskab er heldigvis sådan, at kortlæseren er den, der optjener point til mandskabet, også selv om der skiftes ud på chauffør posten undervejs. Derfor kan Børge Holm og Jørn Mørup få gavn af de point som Jørn Mørup kunne hente med Niels Holst som chauffør i de finske løb. Det var vigtigt, eftersom Børge Holm og Jørn Mørup vandt de to danske afdelinger i foråret.

Børge Holm havde oven i købet stillet sin 4-hjuls trukne Suzuki SX4 til rådighed for Niels Holst og Jørn Mørup til løbene i Finland, i håb om, at der kunne køres nogle point på kontoen. Børge Holm er selv tilbage som chauffør, når mesterskabet skal afgøres i Sverige til november.

Af de lokale mandskaber var det Morten Jäger og Bent Mikkelsen der kom bedst fra de finske afdelinger.

I fredagens afdeling blev det til sejr til Morten Jäger og Bent Mikkelsen, mens Niels Holst og Jørn Mørup sluttede på en 4. plads. I lørdagens afdeling, var det igen Jäger og Mikkelsen, der var bedst af de 2 Struer mandskaber med en 3. plads, mens Holst og Mørup igen besatte løbets 4. plads.

Fredagens afdeling var usædvanligt vanskelig og ingen af de udenlandske mandskaber var i stand til at gennemføre ruten inden for den tid, der inden start var angivet som den maksimale. Derfor måtte den såkaldte respittid udvides hele 2 gange.

Lørdagens afdeling var opbygget på en helt anden måde, og med masser af fart over feltet. Her var de forsvarende nordiske mestre, Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard bedst.

Med resultaterne tegner der sig en af de mest spændende afslutninger på det Nordeuropæiske Mesterskab, når det skal afgøres i det sydlige Sverige til november.

Hele 6 mandskaber – og her i blandt både Morten Jäger – Bent Mikkelsen og Børge Holm – Jørn Mørup kan selv afgøre om de skal have guldet med hjem. Hvis et af de 6 mandskaber vinder begge de sidste afdelinger er de sikre på guld medaljerne.