”Kongen af Munkebjerg”, Heino Mejer, Horsens fulgte i Mascot historisk Sprint i Silkeborg op på forrige weekends topplacering på Munkebjerg.

Det efterhånden traditionelle Mascot Classic Sprint, som hvert år bliver kørt på P-pladsen bag Jyske Bank i Silkeborg, var også i 2023 tællende som en afdeling af Danmarks- mesterskabet i hillclimb. Rally Team Mejer stillede lørdag den 26. august op med to biler til arrangementet, og kunne i klasse 7B køre hjem med en 1. plads til Heino Mejer, samt en 6. plads i klassen til Kurt Mejer.


Heino Mejer på toppen af Munkebjerg i Munkebjerg Hillclimb 2023 (arkivfoto)

Dermed fører Heino Mejer stadig kampen om Danmarksmesterskabet i klassen efter fem afdelinger. Kurt Mejer forsvarede sin foreløbige 2. plads, selvom afdelingen i Silkeborg ikke er hans livret. Efter løbet udtalte han:

”Jeg har aldrig været begejstret for den snævre prøve på den store P-plads i Silkeborg. Der er op- og nedkørsler over kantsten, og selve banen er så snæver, at den ikke passer til hverken min bil eller min kørestil. Jeg er dog nødsaget til at deltage for at skrabe så mange point til mig i mesterskabet, som køres over syv afdelinger. Næste afdeling er på min hjemmebane, da den 6. afdeling køres i det efterhånden traditionelle Nim Hillclimb med rallycentrum på Nim Skole ved Brædstrup. Det er vores hjemmeklub, Horsens Automobil & Motor Klub der står som arrangør af løbet der køres lørdag, den 16. september på den 2,3 kilometer krævende strækning igennem Nim Skov”.

Heino Mejers 1. plads var samtidig generelt hurtigste tid i Mascot Classic Sprint, så proppen kunne efter løbet atter skydes af champagneflasken, og pokalerne for hurtigste tid tages med hjem til Horsens, hvor pokalskabet efterhånden bugner af gode minder.

Det betyder desuden, at Heino Mejer nu fører det generelle Historiske Danske Mesterskab på tværs af alle klasser for biler fra før 31. december 1990.


Kurt Mejer i et tidligere Dansand Classic Sprint i Silkeborg (arkivfoto)

/Rally Team Mejer

 Foto, rallypics.dk / Viggo Johansen

 

Hit Counter