Mascot Classic Sprint

En tilbagevendende begivenhed i Silkeborgs Bilfestival Automania, er sprint for klassiske biler midt i Silkeborg, hvor veje og parkeringspladser i området ved Rådhuset og Søvej er afspærret og bruges til motorløb med gamle og klassiske biler.

Byens midte ved Rådhuset og søen er lukket af for trafik, og der er opsat halmballer omkring banen.

Der hersker en helt speciel og intens stemning i løbscentrum ved Silkeborg Rådhus, hvor løbsbilerne er parkeret, og de mange tilskuere ser på bilerne og får en snak med kørerne. Tilskuerne har også et godt overblik over hele banen.

Prøven er en rundbane, som gennemkøres to gange – i alt 1.700 m.

Løbet er en afdeling af HMS Hill Climb Mesterskab, som består af 7 afdelinger, der køres over hele landet. Se mere herom på www.hms.dk.

Løbsleder Uffe Madsen udtaler:

Vores mål er ikke kun at præsentere de allerfineste biler og de allerbedste kørere. Vi ønsker at fastholde bredden, glæden, den gode omgangstone og spændingen i historisk motorsport. Derfor skal vi ikke alene holde fokus på de sjældne, eksotiske biler, men også på de lidt mere jordnære modeller, som vi husker da de var nye på vej og bane, og som vi måske endda kørte i. Som arrangører af et af Danmarks store stævner for historisk motorsport på vej, har vi et medansvar for, at sporten kommer bredt omkring.

Vi ønsker, at Sprint og Hill Climb ikke kun skal være for de nyere historiske biler fra 1970’erne og 1980’erne. Vi vil også se biler fra 1950’erne og 1960’erne – og gerne før. Det skal være en præsentation af bilismens kulturhistorie.

 

Hit Counter