Nielsen og Brodersen, Danmarksmestrene i rallysprint 2023, 
tog endnu en sejr med hjem i kampen om Danmarksmesterskabet i rally 2023
 

 
Fredag, den 11. og lørdag, den 12. august blev 4. afdeling af 5 om Danmarksmesterskabet i rally kørt i Rally Jylland, med etaper i henholdsvis Fårvang og Juelsminde.


Det kuperede terræn omkring Glud var udfordrende for deltagerne

Forud for Rally Jylland var teamet, efter tre kørte afdelinger, førende i Danmarksmesterskabet i rally i klasse DM3. Denne placering blev i Rally Jylland forsvaret på bedste vis, da Nielsen og Brodersen atter kunne bestige det højeste trin på podiet, og kunne køre hjem med vished om at de havde forsvaret føringen i mesterskabet i klassen.


Nielsen og Brodersen kom godt igennem det lange grusstykke på vejen gennem Klejs Skov ved Juelsminde

Frank Nielsens rød-hvide Citroën C2R2 MAX, som efterhånden 15 år gammel var dog ikke helt samarbejdsvillig ved slutningen af førstedagen. Bremserne drillede. Da man alligevel skulle transporteres fra Fårvang til Juelsminde efter første afdeling, blev det besluttet at køre hjem omkring værkstedet i Skanderborg for at skifte bremserne på bilen. Det viste sig senere at være en rigtig god idé

Da Frank Nielsen kørte bilen ud af værkstedet, lød der fra gearkassen en underlig lyd, som ikke før var hørt. For en sikkerheds skyld blev bilen igen kørt ind på værkstedet i nattens mulm og mørke. Motor og gearkasse blev atter pillet ud af bilen, og en fejl kunne konstateres at koblingen var tæt på sammenbrud. Heldigvis lå der reservedele på lager, som blev monteret. Kl. 04.15 kunne bilen atter sættes på traileren, så den kunne køres det sidste stykke til Juelsminde, hvor der var restart i rallyet kl. 10:00.

Frank Nielsen udtalte før restarten: ”Vi er trætte, men så snart hjelmen kommer på hovedet er nattens genvordigheder glemt, og der er fuld koncentration op opgaven. Vi skal have maksimumpoint med hjem på kontoen, da kampen er tæt mellem os og nr. to i klassen, de lokale kørere Torben Nielsen og Anders Clausen i en hurtig Toyota Corolla AE86”.


På en regnvåd eftermiddag blev de sidste prøver i Juelsminde by en udfordring på de glatte veje 

Taktikken lykkedes, og efter en dag med meget skiftende betingelser på både tørre og meget våde veje, kunne Nielsen og Brodersen efter mål se sig øverst på resultatlisten i klassen, 29 sekunder foran Torben Nielsen og Anders Clausen.

Danmarksmesterskabet i rally køres i 2023 over fem afdelinger, hvoraf der nu blot mangler afvikling af finalen den 29. og 30. september med udgangspunkt fra Stoholm vest for Viborg.

/FN-Rally

Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen

 

Hit Counter