Heino Mejer vinder for syvende gang
Bilismens kulturhistorie fejret på Munkebjerg 

Eisenberg


Med sin Volvo 242 Turbo fra 1983 vandt Heino Mejer for syvende gang totalsejren i 
Munkebjerg Hillclimb

Med en tusindtallig tilskuerskare og en smuk bjergvej som baggrund vandt rallykøreren Heino Mejer fra Horsens for syvende gang det klassiske bakkeløb Munkebjerg Hillclimb. På våde og tørre veje, i sol og regn, var Mejer totalt urørlig i sin Volvo 242 Turbo fra 1983.

 
Med en tusindtallig tilskuerskare som baggrund viste Ernest Kristensen med sin SS 100 sportsvogn bilismens kulturhistorie frem på bedste måde.

Fra løbets hjemby, Vejle, viste Munkebjerg Hillclimbs grand old mand, 79-årige Ernest Kristensen, bilismens kulturhistorie frem med sin 88 år gamle SS 100 fra 1935. I denne bil, som blev forløberen for Jaguar-mærket, tog han klassesejren for de ældste biler.

Munkebjerg Hillclimb bød på en rig illustration af alt, man har kunnet købe af biler efter Anden Verdenskrig, lige fra små rappe sportsvogne som 1950’ernes Austin Healey Sprite over 1960’ernes dengang almindelige, i dag uddøde, Hillman Imp til de velbjergedes luksusbiler som Mercedes-Benz 300 SL Cabriolet fra 1990.

 
At den for længst uddøde Hillman Imp duede til noget, beviste Lars Skou Laursen fra Silkeborg, da han med strålende kørsel vandt klassesejr og kørte sig ind som nr. 28 ud af flere end 80 deltagere.

At den lille, motorsvage Hillman Imp duede til noget, beviste Lars Skov Laursen fra Silkeborg ved at tage en klassesejr i netop sådan en bil, som han kørte ind som nr. 28 ud af flere end 80 deltagende biler.

Munkebjerg Hillclimb er en del af det danske mesterskab i hillclimb for biler til og med 1990. Næste afdeling er Mascot Classic Sprint i Silkeborg søndag den 27. august som en del af bilfestivalen Automania.


Om Munkebjerg Hillclimb:
Munkebjerg Hillclimb er et ægte hastighedsløb. Bilerne starter med et minuts mellemrum på sydsiden af Vejle Fjord og kører op ad serpentinevejen med mål ved Munkebjerg Hotel. Man kører ruten fem gange, to gange træning og tre heat i selve løbet. Ruten er 1,7 kilometer med en række krævende sving.

 

Hit Counter