Far og søn styrer stærkt i to vilde Volvoer
Heino Mejer vil vinde Munkebjerg Hillclimb for syvende gang

Kurt Mejer på 75 og hans søn Heino på 48 er en væsentlig faktor i rally og hillclimb. Når Munkebjerg Hillclimb køres på næste søndag [den 13. august, red.], så er Heino Mejer storfavorit til at vinde løbet for syvende gang i sin Volvo 242 Turbo fra 1983. Og far Kurt vil i en identisk bil kunne udbygge sin føring i hillclimbmesterskabet for ægte historiske biler.


Publikum ser beundrende til, mens Kurt Mejer kører sin historiske Volvo op ad bjerget i sidste års udgave af Munkebjerg Hillclimb (foto: Michael Eisenberg).

”Vores to biler er bygget fuldstændig som de biler, Volvo-fabrikken kørte rally med for mere end 40 år siden,” fortæller Kurt Mejer.

Det betyder, at der trækkes fede, sorte streger i asfalten, når de to vilde Volvoer med hver over 300 hestekræfter skydes afsted op ad Danmarks eneste ægte bjergvej fra Vejle Fjord til Hotel Munkebjerg.

Kurt startede med rally i 1977 i en Volvo 142, og han har vundet det historiske mesterskab i rally fem gange, men har ingen planer om at stoppe.

”Jeg har lige fået kørekortet fornyet, så jeg bliver ved lidt endnu,” smiler han.

Heino Mejer anses for en af landets absolut bedste rallykørere. Med sin historiske Volvo 242 Turbo kørte han i flere år lige op med landets bedste i topmoderne firehjulstrukne rallybiler. Det gjorde ham til nr. 2 i Dansk Super Rally i 2017 og nr. 3 i 2018. Hertil har han vundet det historiske rallymesterskab fire gange og Munkebjerg Hillclimb seks gange.

Men hvad driver ham til at køre så stærkt?

”Hvad enten jeg spiller fodbold eller kort, kører gokart eller rally: Jeg vil vinde. Så enkelt er det. I en bil er det fascinerende at mærke, når man er på den yderste grænse, og bilen drifter. Så føler jeg: Nu har jeg gjort hvad jeg kan,” siger Heino Mejer.

Munkebjerg Hillclimb byder på en bred vifte af biler fra ca. 1930 frem til 1990. Det er gratis for publikum at overvære løbet hele dagen, enten ved starten på Ibæk Strandvej, fra Casinosvinget midt på banen eller fra mål bag ryttergården ved Munkebjerg Hotel, og kommer man i en klassisk bil, kan man parkere på hotellets parkeringsplads tæt ved ryttergården. Desuden er der gratis shuttlebus hele dagen mellem starten ved hotellet og startområdet ved stranden. 


Det bliver i familien: Heino og Kurt Mejer er Danmarks bedste team i hillclimb, hustruerne Linda og Anette styrer alt det praktiske lige fra en kop kaffe til teamets økonomi (foto: Viggo Johansen).

Video:

Se Mads Nygaard fra Vejle gennemkøre ruten i Munkebjerg Hillclimb i 2017 i sin Lotus Seven S1 fra 1960. Hent videoen i Fuld HD HER og læg den ud på din hjemmeside.

Noter:

Om familien Mejer:

Tænk på Volvo, så tænker man styrke, kvalitet og holdbarhed. De samme egenskaber har familien Mejer, der i over 50 år har båret Volvos navn frem, ikke kun som bilværksted med kunder fra hele i Østjylland, men også i dansk motorsport.

Kurt Mejer fejrede for nylig 50 års firmajubilæum med 300 gæster til reception, og samtidig kunne Heino Mejer fejre 25 års jubilæum i firmaet. På værkstedet kommer 90 % af kunderne i Volvo.

Kurts og Heinos hustruer Anette og Linda er med til løbene som teamchefer, hvor de styrer alt det praktiske fra en kop kaffe til sponsorforhandlinger og økonomi.

Familiens talentfulde lillebror René kører også rally og hillclimb i en Volvo, i dette tilfælde en 480 af den type, Kronprins Frederik fik foræret til sin 18-års fødselsdag. René er dog forhindret i at deltage i år, så nu er det op til Kurt og Heino at rydde præmiebordet i Munkebjerg Hillclimb.

Om Munkebjerg Hillclimb:

Munkebjerg Hillclimb er et ægte hastighedsløb. Bilerne starter med et minuts mellemrum på sydsiden af Vejle Fjord og kører op ad serpentinevejen med mål ved Munkebjerg Hotel. Man kører ruten fem gange, to gange træning og tre heat i selve løbet. Ruten er 1,7 kilometer med en række krævende sving.

Der er gratis adgang for publikum. Man kan komme helt tæt på bilerne både ved start nede ved stranden og ved mål og ryttergård oppe på toppen ved Munkebjerg Hotel. Der køres hele dagen fra kl. 9-17. Gratis shuttlebus hele dagen mellem starten ved hotellet og startområdet ved stranden.

Om historiske perioder:

I historisk motorsport inddeler den internationale bilistorganisation FIA (Federation Internationale de l'Automobile) bilerne i perioder, så man som deltager konkurrerer med biler i samme tidsrum. Her er de historiske perioder som bestemt af FIA:

 • A) Før 1905

 • B) 1905-1918

 • C) 1919-1930

 • D) 1931-1946

 • E) 1947-1961

 • F: 1962-1965

 • G1: 1966-1969

 • G2: 1970-1971

 • H1: 1972-1975

 • H2: 1976-1976

 • I: 1977-1981

 • J1: 1982-1985

 • J2: 1986-1990

Link:
Se mere om løbet på
https://hms.dk/hill-climb

 

Hit Counter