SIMON VALLENTIN VAR
IGEN DEN HURTIGSTE


Vandt for andet år i træk det legendariske KOMO rallysprint i Gammelrand  


Simon Vallentin var både flyvende og stærkt kørende i KOMO Jubilæumssprint og lod ingen i tvivl om, hvem der bestemte farten. Han er nu to år i træk sluttet som totalvinder.

Simon Vallentin fra Holbæk stod også i år på toppen af sejrspodiet efter det sidste af dagens heat i det legendariske rallysprint i Gammelrand ved Kalundborg. I fjor vandt han i en lejet bil og lørdag gentog han sejren i Vallentin Rallysports egen Hyundai i20N Rally2.
Det skete efter en meget hektisk og tæt duel med kompetente rivaler til sejren i dette års KOMO Jubilæumssprint.
Simon Vallentin var hurtigst i alle dagens heat inklusive det afsluttende røverheat med de fem hurtigste blandt de 70 tilmeldte biler i dette års KOMO Jubilæumssprint, der blev kørt i skiftende vejr med sol, bølgende støvskyer og et par regnbyger.


Kalundborgs borgmester Martin Damm lagde for dagens sprint med en tur som co-driver hos Simon Vallentin i dennes Hyundai i20N Rally2 og var tydeligt imponeret efter oplevelsen.

NU GÆLDER DET DSR
– Jeg er glad, meget glad for den sejr, for den giver mig også noget at arbejde videre med. Jeg kørte for at vinde igen i Gammelrand, og det lykkedes. Dermed er vi klar til den næste udfordring, fastslog Simon Vallentin efter at han sammen med co-driver Peter Egholm til stor jubel blandt teamets 250 gæster havde stået på sejrpodiet sammen med rivalerne, Kenneth og Mette Felthaus på andenpladsen og Ib Kragh og Bo Mølgaard Jensen på tredjepladsen.
– Nu stiller vi skarpt på Rally Jylland i august, fjerde og næstsidste runde i Dansk Super Rally. Efter at Hyundai motorsport i tirsdags fik ordnet rallybilens gearkasse og spærredifferentiale i bagtøjet slap vi af med problemet med understyring, så nu kører bilen som jeg vil have det, tilføjede Simon Vallentin.Simon Vallentin og Peter Egholm på toppen af sejrspodiet efter lørdagens hæsblæsende jubilæumssprint i Gammelrand.

KOMPETENTE RIVALER
Allerede ved den indledende tidtagning til weekendens KOMO Jubilæumssprint blev der lagt op til tæt duel, da Kenneth Madsen i Team Glad Sports Peugeot 208 R5 var 0,3 sekund hurtigere end Simon Vallentin, men så var det også slut.
Efterfølgende satte Simon Vallentin i samtlige heat dagens hurtigste tider, og sluttede med en samlet tid på 8:01,5 og et forspring på 2,8 sekunder foran Kenneth Madsen og hele 13,4 sekunder foran Ib Kragh i Hyndai i20N Rally2. Både Kenneth Madsen og Ib Kragh er flere gange tidligere danske rallymestre, så det var ikke hvemsomhelst, Simon Vallentin fik sat på plads for øjnene af dagens tusindtallige publikum.
Efter jubilæumssprintet stiler Simon Vallentin sammen med Peter Egholm og resten af Vallentin Rallysport efter at konsolidere føringen i RC2-klassen i DM-sammenhæng og en forbedring af andenpladsen i den samlede stilling i Dansk Super Rally 2023.


Team Vallentin Rallysport samlet omkring dagens totalvinder. 

 

(Foto: Morten Dam)