Stillingerne i Dansk Rally Clubs rallycupturneringer

Dansk Rally Club informerer om de aktuelle stillinger i klubbens forskellige cups. Aktive rallykørere kan blandt andet bruge denne information til at vurdere, hvilke løb man vil køre i efteråret for at forbedre chancerne for gode placeringer i de forskellige rallycupturneringer.


Alle Dansk Rally Clubs pokaler ses her med Rallykørerpokalen, Monte-Carlo-pokalen og Arne Guldmarks ærespokal som de tre første fra venstre

Copenhagen Rally Cup

Copenhagen Rally Cup er en rallyturnering, hvor der konkurreres om to evigt vandrende pokaler, en for førstekørere (drivere) og en for andenkørere (co-drivere). Alle udenlandske rallyer med mere end 90 km hastighedsprøver er tællende. Vandrepokalerne er i sin tid skænket af Københavns Automobil Klub.

Aktuelt ligger Kenneth Madsen og Michael Sørensen lige i førstekørernes cup, mens Jeanette Kvick fører foran Mette Felthaus i codrivernes cup.

DRC cup 1, 2 & 3

Denne turnering er åben for alle førstekørere med dansk rallylicens.

DRC Cup 1 er for biler op til 1400 ccm og er skænket af The Goodyear Tire & Rubber Company A/S.

DRC Cup 2 er for biler fra 1401 til 1600 ccm og er skænket af DRC’s afdøde æresmedlem Arne Guldmark Hansen.

DRC Cup 3 er for biler fra 1601 op til 2000 ccm og er skænket af Topdanmark Bilfinans A/S.

Tællende er DM rallyer og udenlandske rallyer med mindst 90 km hastighedsprøve.

DRC Cup 1 føres p.t. meget knebent af Kasper Nyman Andersen foran Henrik Kristensen.

DRC Cup 2 føres af Jacob Madsen foran Jens-Ole Jensen.

DRC Cup 3 føres meget knebent af Steen Andersen foran Kenneth Madsen.

Historic Rally Cup

Denne pokal uddeles til årets bedste danske historiske rallykører (førstekører).

Tællende løb er DM rallyer samt udenlandske rallyer med mindst 90 km hastighedsprøver.

Pokalen af skænket af klubbens afdøde æresmedlem Ole ”Gulerod” Nielsen i 2006. Ole modtog ærespræmien, udover den almindelige præmie for 3. pladsen generelt i 2. Int. Rallye Baltic 1965, som æresbevisning for den flotte placering i en rallybil, der var konkurrenterne klart underlegen motormæssigt.

Historisk Rally Cup føres meget knebent af Kim Boisen foran Johnny Pedersen.

KRB Cup

Denne pokal uddeles til årets bedste danske KRB-rallykører (førstekører). KRB står for klassisk rallybil.

Tællende løb er DM rallyer og udenlandske rallyer med mindst 90 km hastighedsprøve.

Pokalen er skænket af klubbens afdøde æresmedlem Ole ”Gulerod” Nielsen i 2011. Ole vandt pokalen til ejendom, selv om den oprindelig var en vandrepokal skænket af DANGULD i Ford Rally 1969 arrangeret af Helsingør Motor Klub (HMK).

KRB Cup har til nu kun haft en enkelt deltager, nemlig Søren Lind Andersen, som derfor også fører i cuppen..

Rallykørerpokalen

Rallykørerpokalen er den ene ud af Dansk Rally Clubs tre fornemmeste pokaler, hvor de to andre er Monte-Carlo-pokalen og Arne Guldmarks ærespokal. Stillingen i Rallykørerpokalen er beskrevet for nylig i en pressemeddelelse, der bl.a. kan ses på Rallyinfo under Ti 04.07.2023, ”Konkurrenter og brødre” samt på motorsporten.dk her:

Generel info:

Man kan se de nøjagtige stillinger i alle Dansk Rally Clubs pokaler således: Klik på www.danskrallyclub.dk, klik så på den store bjælke ”Se den opdaterede stilling i DRC’s pokaler her”.

Man kan se bestemmelser for samtlige Dansk Rally Clubs pokaler således: Klik på www.danskrallyclub.dk, klik så på menupunktet ”Pokaler & turneringer”.

Her kan man også se samtlige vindere gennem årene af de forskellige pokaler.

Dansk Rally Club en landsdækkende klub og netværk for tidligere og nuværende erfarne rallykørere (første- og andenkørere) med international rallyerfaring samt for erfarne danske udøvere af pålidelighedsrally.

Hit Counter