TREDJE DM-RUNDE BLEV
EN HEKTISK NÆRKAMP 

Simon Vallentin og Peter Egholm, Holbæk/Kirke Såby, sluttede på andenplads i Rally Aalborg - 3. runde af Dansk Super Rally 2023


Simon Vallentin og Peter Egholm med deres Hyundai i120 N og serviceteamet, der havde en travl dag med at holde rallybilen i topform.


Simon Vallentin og Peter Egholm, Holbæk/Kirke Såby, var indstillet på at feje al modstand til side og køre efter en sejr i årets tredje runde af DM-turneringen Dansk Super Rally 2023, som i weekenden blev kørt i Rally Aalborg.
Resultatet blev en fin andenplads i løbet, og dermed har Vallentin Rallysport nu taget føringen i RC2-klassen foran Ib Kragh og Kenneth Madsen. I den samlede stilling i DSR-opgøret er Vallentin og Egholm på andenpladsen efter Jacob Madsen og Line Nedergaard, Ruds Vedby/Fårvang, De er mobiliseret i Glad Sports 2-hjulstrukne Peugeot 208 Rally4.


Asfaltprøverne på Flyvestation Aalborg var hurtige, mens træstubbe, ujævne kampvognsspor og brutale skærver var en regulær udfordring på hastighedsprøverne i Hvorup

Straks fra starten gav Simon Vallentin fuld gas i det sjællandske teams Hyundai i20 N for at gøre op med de to nærmeste konkurrenter i RC2-klassen. Dels Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, i Peugeot 208 R5 og dels Ib Kragh og Karsten Isaksen, Juelsminde/Egtved, i Hyundai i20 N.
På den første af ialt 10 hastighedsprøver i det 120 kilometer lange rally fik Simon Vallentin imidlertid udbremset bilen og måtte skifte til bakgear for at komme tilbage på sporet.
- Der tabte vi de første 5-7 sekunder, fastslog Simon Vallentin senere.
På den efterfølgende hastighedsprøve ved Hvorup Kaserne ramte han i et blindt vinkelsving en træstub og fik bøjet bilens højre styrestang, så rattet blev slået skævt. Han valgte derfor at skåne bilen mest muligt, indtil det blev muligt at få skaden udbedret i en følgende servicepause.


Med en bananformet styrestang og uvished om styretøj eller forhjulsophæng var på randen af sammenbrud, valgte Simon Vallentin at køre bilen skånsomt på resten af Hvorup-prøven og de to efterfølgende prøver, indtil teamets servicefolk kunne få udbedret skaden.

- Et held at der ikke knækkede noget i styretøjet eller hjulophænget, for så havde det været slut for os. Den træstub kostede flere deltagere dyrt, konstaterede Simon Vallentin efter det hæsblæsende opgør på Flyvestation Aalborgs asfaltbaner og brutale udfordringer på skærver og ujævne sandveje i Hvorup.
Efter yderligere to hastighedsprøver med den bananformede styrestang var Vallentin og Egholm nogle sekunder bagud i forhold til Ib Kragh og Kenneth Madsen, men på dagens femte prøve - den med træstubben - var Vallentin og Egholm på dupperne og kørte fra de to rivaler.
Dagens sidste prøve, der også var løbets pointgivende powerstage, blev kørt på flyvestationens område og der var Vallentin og Egholm også det generelt hurtigste hold.
Forinden var favoritterne Kenneth Madsen og Mette Felthaus, som vandt DSR-turneringens to første runder, efter en dobbelt punktering på dagens sjette hastighedsprøve faldet langt tilbage i feltet, så Vallentin og Egholm kunne koncentrerer sig om Ib Kragh og Karsten Isaksen.
Det jydske team fortsatte derimod dagen igennem i højt tempo og sluttede som vindere af Rally Aalborg med Vallentin og Egholm på andenpladsen og DSR-mestrene fra 2021, Jacob Madsen og Line Nedergaard på tredjepladsen.
- Ib Kragh var i topform og vandt fortjent. Nu fortsætter vi med at få trimmet bilens gearing og mindske dens understyring, så med dét in mente og de sekunder, som vi satte til undervejs, kan vi kun være tilfredse andenpladsen, føringen i RC2-klassen og andenpladsen i den samlede DSR-stilling, understregede Simon Vallentin.
- Desuden kan vi kun være taknemmelige for den indsats, som vort effektive serviceteam ydede såvel som for de mange, som bidrog til at organisere og gennemføre rallyet, tilføjede han.
Næste udfordring for Vallentin Rallysport bliver KOMO-rallysprintet i Gammelrand den 22. juli, et spektakulært og succesrigt event, som Simon Vallentin vandt i fjor og vil forsøge at vinde igen i år.
Fjerde runde af Dansk Super Rally 2023 er Rally Jylland, som køres den 11.-12.  august.
________________
(Foto: Morten Dam)
  

Hit Counter