SIKREDE SIG EN FLOT
ANDENPLADS I ET
SKARPT POINTOPGØR


Jacob Egholm, Kirke Hyllinge, er i sin anden sæson med i toppen om et dansk rallymesterskab


Jacob Egholm og Sarah Haulrik og deres serviceteam kunne køre hjem fra Rally Aalborg efter at have sikret en andenplads i weekendens opgør om DM-point til mesterskabet i RC5-klassen.

I løbet af kun to sæsoner - først I en lille Opel Adam og nu i en lidt større Renault Clio Rally5 - er Jacob Egholm fra Kirke Hyllinge kommet godt på vej, og var i weekendens Rally Aalborg i clinch med Kasper Nyman fra Vejen; tidligere Årets Rallytalent og DM-vinder, ligeledes i Renault Clio Rally5.
Det skete i den tredje runde af DM-turneringen Dansk Super Rally 2023, hvor de og andre kæmper om mesterskabet i RC5-klassen. 


Træstubbe og skærver var brutale prøvelser på hastighedsprøverne ved Hvorup Kaserne, men Jacob Egholm og Sarah Haulrik havde et godt flow bortset fra et kort intermezzo med et genstridigt gearskifte.


Egholm og Haulrik i fuld fart med deres Renault Clio Rally5 på Flyvestation Aalborg.

Sammen med co-driver Sarah Haulrik fra Fredericia kørte Jacob Egholm i mål på en andenplads efter Kasper Nyman og dennes co-driver Claus Kammersgaard, Grindsted, og foran Gert Marboe og Michael Gammelgaard, Tølløse/Tune, ligeledes i en Renault Clio Rally5 på tredjepladsen.
- Jeg er tilfreds med vores andenplads, for vi har været oppe imod rutinerede og kvalificerede konkurrenter. Selvom mit tredje gear på et tidspunkt satte sig fast, havde Sarah og jeg et fint flow i bilen fra start til mål, og jeg var ikke i nærheden af den famøse træstub på Hvorup-prøven, for dén havde teamkollega Simon Vallentin advaret mig mod, fastslog Jacob efter den 170 kilometer lange nordjyske batalje i bagende solskin på en halv snes hastighedsprøver på asfalt- og grusveje.
Han gør sig ingen illusioner, men ved at der skal arbejdes hårdt for at opnå topresultater og at der altid er plads til forbedringer. Ambitionen er derfor at fortsætte i det hidtidige spor og udnytte det potentiale, som han, Sarah og Clioen har til at pleje kandidaturet til en DM-titel i RC5-klassen.
Den er der flere kandidater til. Foruden Nyman/Kammersgaard og Marboe/Gammelgaard er der også Lasse Karlshøj og Isabell Kvick, Lille Skensved/Stoholm, i en Opel Adam Cup-bil, men de venter på en ny Rally4-bil og rykker ud af RC5-klassen senere på sæsonen. Opel-holdet udgik i Rally Aalborg, så de fik ikke point til den samlede stilling i klassen.
Næste runde i DM-turneringen finder sted den 11.-12. august i Rally Jylland med motorklubber i Kjellerup og Randers som arrangører.

________________
(Foto: Morten Dam) 

Hit Counter