Yokohama Rally i Vinderup blev en stor succes.

Tilfredse deltagere, mange tilskuere og stor lokal opbakning da motorklubberne i Struer og Lemvig var sammen om at arrangere rallyløb i Vinderup.

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) stod sammen med Lemvig & Omegns Motor Sport (LOMS) lørdag som arrangører af et rallyløb i Vinderups industrikvarter med deltagelse af 54 mandskaber. Deltagerne var en blanding af lokale rallymandskaber og kørere langvejs fra. Således var der i år blandt andet 2 biler fra Sverige og 4 fra Sjælland.


Magnus Hägg og Daniel Borgqvist i en superhurtig Ford Fiesta havde taget vejen helt fra Sverige for at deltage i Vinderup. Holdet sluttede som nr. 4.

Rally løbet var den 2. afdeling af en rally turnering der bliver kaldt Yokohama Mesterskabet Vest. Rallyturneringen sluttes af med en landsfinale senere på året.

Det var andet år i træk at motorklubberne i Lemvig og Struer var gået sammen om at arrangere en afdeling og lige som sidste år, var det industrivejene ved Vinderup blev brugt til rally arrangement.

Hastighedsprøven var en rundstrækning på Nr. Bjertvej, Parallelvej og Industrivej i Vinderup. En rundstrækning på ca. 2 km som blev gennemkørt 3½ omgang pr. heat.

Rallyet var arrangeret således at deltagerne skulle gennemkører den samme hastighedsprøve 2 gange om formiddagen. Efter middagspausen blev prøven vendt om inden den 2 gange blev kørt modsat vej rundt som om formiddagen. Om formiddagen var der et grus stykke på prøven. Naturligvis blev grusset kørt noget op af et felt, der kører samme grus stykke 3 gange i hvert heat, og derfor havde arrangørerne på forhånd besluttet, at grusset kunne skulle benyttes om formiddagen.

Ud fra tilbagemeldingerne fra deltagerne var rallyet en stor succes. Deltagerne var meget tilfredse med banen og arrangementet i det hele taget. Alt klappede også på dagen. Kompetente officials og en tidsplan der blev fulgt er noget deltagerne sætter pris på og så var arrangørerne oven i købet heldige med vejret.

Der var også mange tilskuere, der havde valgt at bruge lørdagen på at se rally, og selv om der ikke var de store materielle skader på rallybilerne var der fint med action.

Flere af de lokale virksomheder, der sagde ja til at blive spærret inde mens rallyet blev gennemført greb chancen til at lave rallyet til en fest. Således var der indbudt gæster og ansatte ved flere af virksomhederne, og det var helt tydeligt, at rallyarrangementet var et kærkommet indslag, der gjorde firma arrangementet til noget helt særligt.

 
Det blev et lokalt mandskab der vandt Yokohama Rally i Vinderup. Carsten Jensen, Holstebro Auto Sport og Carsten Bjerregaard, Struer & Omegns Motor Sport var hurtigst af alle i den flotte 4-hjulstrukne Peugeot 208 T16 R5.

På det sportslige plan var der kamp til sidste meter og først i det 4. og sidste heat lykkedes det for Carsten Jensen, Holstebro Auto Sport, der havde Carsten Bjerregaard, Struer & Omegns Motor Sport med i højre sædet i en meget flot Peugeot 208 T16 R5 med 4-hjulstræk, at trække forbi en godt kæmpende Tommy Jensen og Frank Carlsen, Randers Auto Sport i en 35 år gammel BMW E30 M3. BMW mandskabet, der kørte i den bil, der har klart størst motor, var hurtigst i begge formiddagens heat. Om eftermiddagen vendte billedet og da Carsten Jensen i sidste heat var 3,2 sekunder hurtigere end Tommy Jensen kørte det lokale Peugeot mandskab sig til sejren med en margin på kun 1,8 sekunder.   

 
Jens Kr. Jensen og Svend Aage Nielsen, Holstebro Auto Sport blev bedre for hvert heat og var atter en gang hurtigst i klassen

Der var også andre lokale mandskaber der vandt deres klasse til rallyet i Vinderup. Holstebro mandskabet Jens Kr. Jensen og Svend Åge Nielsen i Peugeot 106 Kit Car vandt deres klasse. Det samme gjorde Holstebro mandskabet Kim Abildgaard og Tobias Abildgaard i en Peugeot 106 GTI.

Mads Kudsk, Vinderup der deltog med Dorthe Højer Møller i en BMW E 36 323 TI kunne ikke benytte hjemmebanefordelen til at gentage sidste års klasse sejr. Det blev dog til en 2. plads ud af 10 mandskaber i klassen og kun 3,6 sekunder fra sejren.

Løbsleder Herluf Bjerg fra Lemvig og Omegns Motor Sport kunne efter arrangementet se tilbage på et arrangement, der klappede. "Vi har en stor stab af frivillige, med tilknytning til de 2 arrangerende klubber og uden dem var det ikke muligt at stable så stort et arrangement på benene. Samtidig vil jeg også fremhæve vores samarbejde med lodsejerne i Industrikvarteret. De var alle sammen meget samarbejdsvillige og lånte både udstyr og materiel ud til os" fortæller løbslederen.

"Vi ved godt, at når vi har et rally så er der så mange sikkerhedsforanstaltninger, der skal være på plads, der gør, at virksomhedsejerne ikke kan komme frem og tilbage til deres virksomhed under rallyet, men det har ikke været en barriere, tværtimod så var de klar med hjælp og løsninger, hvis vi stødte ind i et problem. Allerede under oprydningen efter rallyet blev vi kontaktet af lokale virksomheder, som håber at rallyet i Vinderup kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed, det lover godt, hvis vi beslutter os for at gentage arrangementet, det har i hvert tilfælde ikke været opbakningen fra Vinderup, der har manglet" slutter løbslederen.

Nu skal de to klubber evaluere arrangementet og overveje om der bliver en gentagelse i de kommende år.

Hit Counter