Glad Sport sejrede på hjemmebane 

For Glad Sport blev pinsens Rally Vestsjælland en perfekt weekend, hvor teamets to mandskaber atter tog sejre i dels Rally2-klassen for de firhjulstrukne rallybiler, dels Rally4-klassen for de tunede tohjulstrækkere.

 

Glad Sport var i pinsen på hjemmebane. Teamet er hjemmehørende i Kalundborg. Dets to chauffører har bopæl i Ruds Vedby. Og Rally Vestsjælland bød på otte forskellige hastighedsprøver i området fra Nordstrup i nordvest til Fjenneslev i sydøst, som alle skulle køres to gange.

 

Lørdag aften lagde Kenneth Madsen og Mette Felthaus på vejene omkring Kalundborg 
(foto: Jokum Tord Larsen).

 

"Det var rigtig sjovt at køre på hjemmebane og så stadigvæk blive presset," siger Kenneth Madsen (Ruds Vedby), som sammen med Mette Felthaus (Horsens) vandt Rally Vestsjælland generelt med hurtigste tid på 11 af de 16 hastighedsprøver.

 

"Presset kom fra Simon Vallentin, som også var på hjemmebane. Han og Peter Egholm vandt fire hastighedsprøver. Mettes og min plan var at lægge hårdt ud, for vi vidste, at de ville gøre det samme. Det var vigtigt at få slået et hul, så der var plads til, at vi kunne lave en lille fejl."

 

Den kom da også fra Glad Sport-teamet i den hurtige Peugeot 208 T16 R5.

 

"Vi tror, at vi fik en sivepunktering på et grusstykke, men efter et hop røg dækket af fælgen," fortæller Mette Felthaus. "Jeg var travlt optaget med mine noter, men kunne godt høre på Kenneths stemme, at han kæmpede med bilen. Vi tænkte begge 'Hvor mange klaps får vi nu', men Simon havde også haft problemer, og så vandt Ib Kragh hastighedsprøven."

 

"Jeg var meget tæt på at tabe bilen," indrømmer Kenneth Madsen. "Den røg sidelæns i femte gear, men vi kørte videre. Vi kørte en kilometer mere, og så var dækket krænget helt af venstre baghjul."

 

Kenneth Madsen/Mette Felthaus endte med at vinde Rally Vestsjælland generelt med 24,2 sekunders forspring efter fem kvarters intens kørsel.

 

I Rally4-klassen sejrede Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) med næsten halvandet minuts forspring til nærmeste konkurrent.

 

Jacob Madsen og Line Nedergaard følte sig hjemme på de teknisk krævende hastighedsprøver i Rally Vestsjælland (foto: Jokum Tord Larsen).

 

"Det var to gode rallydage," siger Jacob Madsen. "Jeg synes, at det gik rigtig godt fra starten, hvor vi fik lavet et godt hul til vores konkurrent. Jeg kan godt lide, at vi har overhånden fra starten af. Selv om man havde kørt seks hastighedsprøver på førstedagen, og det var gået godt, så resterede der stadig ti hastighedsprøver på andendagen."

 

"Det gik glat indtil tredjesidste hastighedsprøve. 4-5 sving før mål var underlaget løst. Jeg følte, at jeg kørte i sporet, men jeg ramte en sten. Det kostede en fælg, og vi punkterede, ligesom bilen blev slået ud af sporing."

 

Løbets to sidste hastighedsprøver blev kørt med et skævt styretøj, men tempoet var fortsat højt.

 

"Den allersidste hastighedsprøve er en såkaldt powerstage, som også udløser DM-point," fortæller Line Nedergaard, "og her kørte vi fuldstændig identisk tid ned til tiendedelene med vores nærmeste konkurrenter, som vi specielt om lørdagen havde haft en god kamp med."

"Det var fedt med de mange tilskuere og med start og mål midt i byerne. Jeg var spændt på hastighedsprøverne, for de virkede på forhånd korte og hurtige, men de viste sig at være teknisk krævende. Vi kunne stadig følge med, fordi der var mange toppe og mange sving."

 

 

Glad Sports mandskaber

 

Kenneth Madsen (1989) har kørt rally siden 2008, hvor han samme år blev kåret som årets rallytalent. Han har vundet otte Danmarksmesterskaber, to sammen med Mette Felthaus (1982), som han har kørt sammen med siden 2016. I 2023 gjorde holdet rent bord i Dansk Super Rally med seks generalsejre, et DM i Rally2-klassen og Danmarksmesterskabet i Dansk Super Rally. Sammen kører de i en Peugeot 208 T16 R5, der har en fircylindret rækkemotor på 1.598 cm3 med 16-ventilet topstykke og turbolader. Den yder 280 hk, som fordeles til alle fire trækkende hjul.

 

Jacob Madsen (1995) har kørt rally siden 2013, hvor han blev kåret som årets rallytalent og har vundet fem Danmarksmesterskaber ligesom han fire gange er blevet kåret som årets rallymandskab. Den ene af disse kåringer og tre af DM-titlerne er erobret sammen med Line Nedergaard (1995), der siden 2019 har været hans co-driver. Makkerparret deltager i en Peugeot 208 Rallye4, som har en trecylindret rækkemotor på 1.199 cm3 med 12-ventilet topstykke og turbolader. Motoren yder 208 hk, som alene overføres til forhjulene.  

 

Hit Counter