RALLY VESTSJÆLLAND BLEV
AFGJORT PÅ FÅ SEKUNDER
Vellykket DIF-mesterskabsrunde i Kalundborg, Sorø og Slagelse

Weekendens Rally Vestsjælland i Kalundborg, Sorø og Slagelse blev som ventet et skarpt opgør mellem lokale team, da sidste års vindere af Dansk Super Rally, Kenneth Madsen fra Ruds Vedby og Mette Felthaus fra Horsens søndag kørte i mål som vindere af anden runde i Dansk Super Rally 2023.
Lørdag og søndag skiftedes vinderparret i Team Glad Sports Peugeot 208 R5 og udfordrerne fra Vallentin Rallysport til at sætte tiderne på de 16 hastighedsprøver i det  485 kilometer lange rally, som Slagelse Auto Sport og Kalundborg og Omegns Motorklub stod bag.
Efter henved 145 kilometer hastighedsprøver sluttede vinderholdet med et forspring på 24,2 sekunder foran Simon Vallentin og Peter Egholm fra Holbæk og Kirke Hyllinge i en Hyundai i20N Rally2.


Vinderne Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, med deres Peugeot 208 R5 i mål på Torvet i Sorø søndag efter hektiske sekunddueller og 11 prøvesejre i Rally Vestsjælland. (Foto: Michael Eisenberg)

Det vestsjællandske opgør blev domineret af Kenneth Madsen og Simon Vallentin, som med deres co-drivere Mette Felthaus og Peter Egholm satte tempoet på prøverne omkring Kalundborg, Sorø og Slagelse.
Kenneth Madsen og Mette Felthaus var hurtigst på 11 af prøverne med forspring på nogle få sekunder eller brøkdele heraf, men sluttede som nævnt med et samlet forspring på 24,2 sekunder. Det var således ikke meget, der adskilte kombattanterne efter henved 145 kilometer med speederen i bund, men nok for Madsen og Felthaus til at vinde og cementere føringen i opgøret om årets danske rallymesterskab.


Kenneth Madsen og Mette Felthaus for fuld fart på en af søndagens rallyprøver.
 (Foto: Michael Eisenberg)


Kenneth Madsen gav ikke ved døren i de hektiske sekunddueller.  (Foto: Morten Dam)


Simon Vallentin og Peter Egholm tog teten på fire af rallyets hastighedsprøver og fulgte vinderholdet til dørs på de fleste af de øvrige prøver. (Foto: Morten Dam)


På tredjepladsen fulgte Ib Kragh fra Juelsminde sammen med Karsten Isaksen fra Egtved i en Hyundai i20N Rally2 1.28,6 min. efter vinderne.

Et tusindtalligt publikum benyttede det flotte pinsevejr til at følge rallyet ved start og mål i henholdsvis Kalundborg og Sorø såvel som ved servicepauserne og på hastighedsprøverne.
Af de 57 startende hold kom 38 biler i mål. I det gode vejr med hæsblæsende sekunddueller på tørre veje måtte 19 biler udgå på grund af tekniske problemer.


Mette Felthaus guidede Kenneth Madsen frem til sejren. (Morten Dam)

Løbsleder Bettina Thrane Poulsen efter afviklingen af Rally Vestsjælland:
- Vi skylder en stor tak til de flere end 350 frivillige, som hjalp med at gennemføre rallyet foruden de mange andre, som i månederne op til løbet på forskellig måde bistod med tilrettelæggelsen. Vejret var heldigvis på vores og publikums side hele vejen til mål, så nu mangler vi blot at feje veje og udbedre de småskader, som er registreret, og dét forventer vi klaret i løbet af et par dage.

Næste runde i opgøret om Dansk Idræts Forbunds mesterskab i rally køres den 24. juni i Nordjylland. Turneringens sidste to pointtællende runder køres ligeledes i Jylland.