DITTE KAMMERSGAARD
I EN HELT NY ROLLE
MED SVENSK ERC-TEAM


Danske Ditte Kammersgaard var i den forgangne weekend i aktion i den henved 920 kilometer lange tredje ERC-runde, Orlen Rally Poland, men ikke i den sædvanlige rolle som co-driver for en talentfuld og ambitiøs rallykører.
I stedet var hun i aktion for det svenske Joachim Grahns GN Motorsport som teamkoordinator for teamets to Ford Fiesta Rally2-biler kørt af dels Pontus Tiedemand og Julia Thulin og dels Dennis Rådström og Johan Johansson.


Det samlede team fra GN Motorsport, som var i aktion i det polske ERC-rally. Ditte er nummer to fra venstre.


En ny og overraskende opgave for den rutinerede dansker, som gennem årene har været co-driver for en flere topkørere i ind- og udland.
Forklaringen på Ditte Kammersgaards deltagelse som teamkoordinator for det svenske team på de godt 182 kilometer grusprøver i Polen er egentlig enkel.
- Jeg kender teamets sædvanlige koordinator Julia Thulin, men da hun skulle være co-driver for Pontus, blev jeg spurgt, om jeg kunne træde til som teamkoordinator i stedet for hende, forklarede Ditte Kammersgaard efter rallyet, som havde 81 biler til start, hvoraf 63 fuldførte, og i Top 10 bl.a. topnavne som Hayden Paddon i Hyundai i20N Rally2 og Mads Østberg i Citroën C3 Rally2.
De to team fra GN Motorsport sluttede som nummer 12 og 13 i generalklassementet; Rådström og Johansson på 12. pladsen og Tiedemand og Thulin på 13. pladsen.
- Det var for mig en ny og meget spændende opgave at have ansvaret for at holde styr på de mange detaljer under løbet, og jeg er GN Motorsport taknemmelig for at få chancen for at få erfaring med den side af sporten, en erfaring jeg givetvis kan drage nytte af fremover - uanset om det er som co-driver eller teamkoordinator, tilføjede Ditte.
Opgaven i Polen handlede om hvilke hvem, hvad, hvornår og hvordan i forhold til tidsplan, teknisk kontrol, notekørsel, reglementsmæssige forhold omkring udskiftning af komponenter på bilerne etc. og desuden tage sig af kontakten til rallyets HQ og kørerkontakten.
Men i weekenden er Ditte Kammersgaard igen i højresædet hos Steen Andersen i dennes Mitsubishi Lancer Evo, når anden runde i Dansk Super Rally 2023 afvikles med Rally Vestsjælland i Kalundborg, Sorø og Slagelse.

Hit Counter