Anders Lysen: "Drengene sagde, jeg skulle køre på hjemmebane."

 

Det er snart fire år siden, at Anders Lysen sidst deltog i et DM-rally. Dengang skete det i Suzuki Rally, som i sensommeren 2019 blev afviklet i og omkring Sorø. Siden da har den entusiastiske bilforhandler droslet ned indenfor rallysporten.

 


Anders  Lysen vender tilbbage til DM-ffeltet i slutningen af maj.
Foto: Jokum Tord Larsen

 

Ved udgangen af 2021-sæsonen stoppede han arbejdet med sit Suzuki Motorsport, men blev fødselshjælper for det Glad Sport, hvor hans to kørere Jacob og Kenneth Madsen fortsatte deres karriere. Og deres succes.

 

"De to knægte er bare guld værd," siger Anders Lysen. "Selv om de har haft travlt med deres nye rallybiler hos Glad Sport, har de stadig haft overskud til at servicere min rallybil. Jacob og Kenneth prikkede til mig, nu hvor Rally Vestsjælland stod for døren. Skal du ikke være med, når løbet slutter i Sorø? spurgte de."

 

"Det blev jeg altså lidt beæret over, og så tænkte jeg Hvorfor ikke? Det er jo i lokalområdet, og så er det sjovt at give den gas. Det er svært for en rallyhest at holde sig helt væk fra manegen, når der er savsmuld omkring Sorø. Det var mit gamle serviceteam, som gav mig det rigtige prik på skulderen. De kalder mig deres mentor, men når de så prikker til mig og siger Hvad så mester? så må jeg også tage handsken op."

 

Anders Lysen starter i Rally Vestsjælland i den Suzuki Swift R+, han i det seneste års tid har anvendt til forskellige rallysprint. Men han skal tilbage i rytmen.

 

"Det har været hyggeligt at tage ud og starte i et rallysprint, men det er en anden udfordring at starte i et DM-rally," siger han. "Jeg har fået Martin Andreassen fra Rørby til at være med som co-driver og læse noter, men det er trods alt snart fire år siden, at jeg sidst har startet i et DM-rally."

 


 

Hit Counter