Old timere besøgte Lindum Skov i fuldfart.

49 flotte biler med masser af potente hestekræfter under motorhjelmene besøgte Lindum Skov Hill Climb 2023. Arrangementet var tilrettelagt i tæt samarbejde mellem Motorsport Nordjylland (MNJ) og Historisk Motor Sport (HMS) Danmark.

- Deltagerne kom fra hele Danmark og gik virkelig til stålet i deres old timere, konstaterer løbsleder Preben Stensballe. - I et hill climb dyster kørerne omkring at give fuld gas på en hastighedsprøve, som gennemkøres 3 gange. Kørerne fik derfor mulighed for at prøve kræfter med en snoet asfaltvej på den legendariske prøve gennem Lindum Skov.

Medtilrettelægger var Lindum Landsbykulturhus, som dannede de flotte rammer for en afslappet pitstemning, Her kunne tilskuerne i ro og mag studere de flotte og velplejede racere fra tresserne, halvfjerdserne og firserne.

MNJ’eren, Gert Simonsen, scorede en flot andenplads og en femmer generelt.  Den gule BMW 2002ti afviste et par topstykker for Gert Simonsen i forberedelserne til 
Lindum Skov Hill Climb 2023.

MNJ'eren Gert Simonsen ridsede situationen op i sin BMW 2002ti fra 1972: - Når snublekysen kommer på hovedet giver man hestekræfterne fuldt spillerum. Vi kørte med fuld gas på det tørre underlag, som var nylagt asfalt. Jeg havde naturligvis sat næsen op efter en klassesejr på næsten-hjemmebane. Dog måtte jeg bøje mig i støvet for midtjyden Sebastian Aagaard i Opel Corsa A. Dog blev jeg femmer generelt i det skrappe startfelt.

Deltagelsen i Lindum Skov Hill Climb 2023 hang ellers i en halvtynd tråd for MNJ’eren: - Først i tredje forsøg var den gule BMW-dame tilfreds med det topstykke, som jeg havde fundet til hende. Hun er jo lige rundet de halvtreds år, og de to første forsøg resulterede i lidt varmt vandsprøjteri.

Hobro-chaufføren, Klaus Christensen, havde sin debut hjemmebane i sin VW Polo Coupé (1989): - Desværre åd VW Polo’en makrellen, som vi plejer at benævne oplevelsen i slang. Allerede under den første tidtagning brændte motoren sammen, og det var jeg naturligvis noget ærgerlig over! Heldigvis er det ikke svært at støve en ny kværn op til den.

Ikke uventet blev generalsejren vundet af hill climb-eksperterne: Heino Mejer og Bo Mølgård Jensen fra Gedved i VW 240 Turbo (1987), som scorede en suveræn totalsejr. Den svenske fartraket er som født til denne motorsports-gren.

Thorsø-knægten, Sebastian Aagaard, tog andenpladsen totalt i sin Opel Corsa A (1983). Herefter fulgte ”senior”-Mejer fra Horsens, Kurt, sammen med co-driveren: Jens Bro Fisker, i en Volvo 240 Turbo (1982),

- I hill climb må man hellere end gerne køre single, fortsætter Preben Steensballe. – Co-driveren er dog en slags ”succesballast”, som er medvirkende til at holde balancen i ro i højfarten. Lindum Skov Hill Climb 2023 blev afviklet i flot forsommervejr uden afkørsler og med en lille håndfuld mekaniske nedbrud. Lidt uventet scorede deltagerne lidt flere påkørsler af chikane-keglerne end normalt. Delterne havde åbenbart lidt svært ved at bedømme bilernes bredde. En påkørsel bliver ”belønnet” med 5 strafsekunders tillæg til heattiden.

Per Hjort Jensen debuterede i sin Mercedes 300 SL fra 1991.

”Mercer”-entusiasten, Per Hjort Jensen, fra Mariager havde en lille overraskelse gemt i ærmet til hill climb-entusiasterne: - Normalt deltager jeg med en Mercedes-Benz 230 SL ”Pagoda” fra 1966 med kælenavnet Rødhætte. Hun var heller ikke helt tilfreds, da jeg valgte at debutere i en 300 SL’er fra 1991. Det er dog ikke en vinderbil i min årstals-klasse i hill climb. En udramatisk/utunet sekscylindret motor, automatgear og en pæn vægt borger ikke nødvendigvis for hurtige heat-tider, selv SL åbenbart betyder SEHR LEICHT (meget let). Slutresultatet blev en sidsteplads i klassen, men nyder virkelig at være en del af stemningen ved Lindum Skov Hill Climb 2023

For sønderjyden, Sophie Nielsen, blev Lindum Skov Hill Climb 2023 en ekstra oplevelse med både åben kaleche og motorbriller i sin MG MGB fra 1970.

I pitten fik publikum mulighed for at beundre old timerne, som er dejligt fri for motorstyring og med god plads til finjustering i motorrummet.

LINDUM SKOV HILL CLIMB 2023
Åge Keseler Kirketerp,

Hit Counter