VALLENTIN RALLYSPORT
VARMEDE OP I YDING
Fik testet den nye bil før den første runde i Dansk Super Rally 2023


Simon Vallentin og Peter Egholm sammen med Henrik Andersen, Carl Weinreich A/S, som står bag  den nye og farverige Hyundai i20 N Rally2 ved præsentationen fredag


Simon Vallentin havde fart på op til præsentationen af teamets nye Hyundai i20 N Rally2-bil og fortsatte i højt tempo dagen efter i Yding Rally Special ved Horsens, som blev et tæt opgør mellem tre kombattanter i Hyundai i20´ere; Simon Vallentin, Holbæk, Ib Kragh, Juelsminde og Esben Hegelund, Hadsten.
De to førstnævnte i hver sin Rally2-version og sidstnævnte i en WRC-udgave fra Hyundais fabriksteam i et felt, som talte 78 startende biler.
Lørdagens heat på den 9,2 kilometer lange hastighedsprøve på asfalt og grus blev domineret af de tre Hyundai-kørere med Simon Vallentin og co-driver Peter Egholm, Kirke Hyllinge, på en tredjeplads efter Ib Kragh og co-driver Karsten Isaksen, Egtved, og vinderen Esben Hegelund sammen med Ole Frederiksen, Skibby.


Simon Vallentin og Peter Egholm var i kamp med to andre hurtige Hyundai-team, og kun sekunder eller brøkdele deraf adskilte kombattanterne.


Der blev kørt stærkt og tæt på den 9,2 kilometer lange og udfordrende rallyprøve i Yding


Simon Vallentin kørte lige til grænsen af det mulige på den solvarme asfalt og strejfede en jordvold, som tog et stykke af bilens frontspoiler.

Fredagen før havde Vallentin Rallysport ved et velbesøgt arrangement præsenteret teamets fabriksbyggede Hyundai i20 N Rally2 i det farverige regi, som den vil se ud i sæsonens løb.

- Efter mange dage og timers forberedelser til fredagens præsentation af teamet og kun tre timers søvn natten efter var jeg ikke helt på toppen i opgøret i Yding. Vi skulle måske hellere være blevet hjemme og have brugt tid på at forberede os på årets første runde af Dansk Super Rally i Sulingen ved Bremen den 5.-6. maj, konstaterede Simon Vallentin, da han havde fået hvilet ud efter en hæsblæsende weekend.
Den solrige dag og varme asfalt blev en ekstra udfordring for dækkene på de hurtige biler, hvilket for Simon Vallentin medførte en mindre udskridning i et hurtigt sving - og lidt ekstra værkstedsarbejde med udbedring af en knækket frontspoiler. Denne blev til gengæld et bevis på, at der var kørt til grænsen af det mulige.

Efter 27,6 kilometer tæt opgør sluttede de tre Hyundai-team med en samlet tid på 15.12,3 min. til Esben Hegelund og Ole Frederiksen, 15.20,7 min. til Ib Kragh og Karsten Isaksen og 15.25,4 min. til Simon Vallentin og Peter Egholm.


Løbsleder Michael Gøttrup med dagens vindere, Hyundai-trioen; Ib Kragh, Karsten Isaksen, Ole Frederiksen, Esben Hegelund samt Simon Vallentin og Peter Egholm.

_______
(Foto: Morten Dam, Specialpressen)

 

Hit Counter