Det gode vejr lokkede rigtigt mange tilskuere til 
Horsens Automobil & Motor Klub's Yding Rally 2023


Horsens Automobil & Motor Klub var arrangør af Yding Rally 2023, som blev kørt vest for Yding, med base hos Yding Grønt i Yding. Det var fjerde år i træk, at man afviklede rally med base i Yding. Løbet var begunstiget af flot vejr med høj sol. Det gode vejr havde trukket flere hundrede tilskuere til området, hvor de kunne følge de knapt 80 startende deltagere fra toppen af dansk rally.


Esben Hegelund, Hadsten og Ole Frederiksen laver opvisning i den flotte 
Hyundai Hi20 Coupe WRC


HAMK-køreren Frank Nielsen letter her ben hvor han runder et skarpt hjørne i Yding Rally 2023

Yding Grønt havde stillet deres store parkerings- og læsseområde til rådighed for Horsens Automobil & Motor Klub, som fik mange positive tilkendegivelser både under og efter løbet. Det blev afviklet med stor præcision af de erfarne tilstedeværende officials, som for de flestes vedkommende kom fra KDAK Sport Fyn.
Horsens Automobil & Motor Klub stod selv for den omfattende opgave at styre aktiviteterne på servicepladsen og i cateringområdet, så deltagerne både var korrekt opmarcheret inden starten på hvert heat, og kunne få stillet sulten mellem heatene.

 


Kurt Mejer, HAMK og Steen Bøgelund, HAMK kørte stabilt rally, og tog en 3. plads 
med hjem i klasse 9


Søren Bøgeskov, Hammel og Jens Bro Fisker, Østbirk havde god fart i den gule Volvo 240, og kørte en flot sejr hjem i klasse 7


Ulrik Kenn Pedersen og Dorthe Rosenberg i den hvid og orange Peugeot 207 vandt klasse 7 (arkivfoto)

Klasse 1, som er klassen for de hurtige 4-hjulstukne biler, blev vundet af Esben Hegelund, Hadsten med Ole Frederiksen i co-driversædet. Esben Hegelund har anskaffet en Hyundai Hi20 Coupe WRC, som tidligere har deltaget i verdensmesterskabet i rally. På den 9,2 kilometer lange rundbane, som blev kørt tre gange, kom Ib Kragh fra Juelsminde med Karsten Isaksen i højresædet af sin Hyundai N I20 Rally 2 ind på en 2. plads, mens Simon Vallentin fra Gislinge, med co-driver Peter Egholm kørte sig til en 3. plads, ligeledes i en Hyundai I20 N Rally2.

De lokale kørere, som er medlem af Horsens Automobil & Motor Klub (HAMK) kom for flere deltageres vedkommende på sejrspodiet.

Klasse 7.
1. plads: Ulrik Kenn Pedersen, HAMK/Dorthe Rosenberg, HAMK, Peugeot 207

Klasse 9.
1. plads: Søren Bøgeskov, Hadsten/Jens Fisker, HAMK, Volvo 240 Turbo
3. plads: Kurt Mejer, HAMK/Steen Bøgelund, HAMK, Volvo 242 Turbo

Frank Nielsen fra HAMK sluttede lige udenfor en podieplads, som nr. 4 i klasse 4.

Alt om Yding Rally 2023 kan følges på HAMKs hjemmeside: www.hamk.dk

/Horsens Automobil & Motor Klub
Tekst til vedlagte billeder:

Foto: Niels Peder Terpager

Viggo Johansen

 

Hit Counter