Ib Kragh: "Rart igen at køre bilen på slicks."

 

På årets hidtil varmeste forårslørdag fik Ib Kragh for første gang i lang tid lejlighed til køre med tørvejrsdæk på sin Hyundai i20N Rally2.

 

 

"Det var rart igen at køre bilen på slicks," fortæller rallykøreren fra Juelsminde. "Vi skal helt tilbage til sensommeren og efteråret sidste år for at finde et løb, hvor vi kørte med tørvejrsdæk hele dagen. Ellers er de sidste fem løb alle foregået med regnvejrsdæk på bilen."

 

Begivenheden var Yding Rally Special, hvor en udfordrende rundbane skulle gennemføres fire gange. En konkurrents afkørsel betød dog, at feltet kun nåede tre gennemkørsler, men for Ib Kragh gik det godt.

 

"Det var et godt arrangement, og ja, efter de mange løb på regnvejrsdæk skulle jeg atter lige vænne mig til at køre i bilen med slicks på," forklarer Ib Kragh. "Men det gik nu hurtigt, og jeg må bare konstatere, at Hyundaien kører rigtig godt på slicks."

 

"Som altid havde mit serviceteam gjort et fantastisk arbejde med at klargøre bilen, men det var også klar med det rette setup, nu hvor vi endelig havde fået muligheden for at køre med slicks."

 

Yding Rally Special udløste en generel andenplads i såvel klassen som generelt.

 

"Resultatmæssigt gik det fint. Vi vidste godt, at det ville være svært at slå Esben Hegelund, der jo startede i en VM-bil. I det første heat var vi bare et par tiendedele fra ham, men i de næste to heats slog han os med 4-5 sekunder. Til gengæld var vi i alle tre heats et sekund eller to foran Simon Vallentin, og det er jeg godt tilfreds med, for han deltog også med en Rally2-bil og er samtidig en af de yngre kørere."

 

Med vi taler Ib Kragh om Karsten Isaksen, som var hans co-driver ved lørdagens Yding Rally Special og skal læse noter i de fleste afdelinger af Dansk Super Rally. Men ved premieren om to uger bliver det i stedet Bo Mølgaard, som får den tjans.

 

"Nu skal vi lige have rengjort bilen og gjort den klar til Rallye Sulingen Land," fortæller Ib Kragh. "Bilen var lidt hård ved asfalten. Når vi bremser op mod chikanerne, arbejder slicksdækkene tjære op fra asfalten, så skærmkasser og fælge bliver smurt ind i det."

 

IK Motorsport


 

Hit Counter