VALLENTIN RALLYSPORT
KLAR TIL SÆSON 2023


Officiel præsentation af teamets nye bil fredag og lørdag får den gas i Yding Rally Special

 


Vallentin Rallysport har været hos Hyundai Motorsport i Alzenau og hente en fabriksny Hyundai i20N R2 til sæson 2023.


På tærsklen til sæson 2023 er det sjællandske Vallentin Rallysport med en fabriksny Hyundai i20N Rally2-bil bedre rustet end nogensinde til opgør på topplan i dansk rallysport.
- Vi glæder os meget til at komme i gang. Ikke mindst fordi vi nu har en bil, der kører som jeg gerne vil have det, og som kan være med i spidsen af feltet, konstaterer Simon Vallentin efter at have testet den nye bil to dage i træk.


Den nye rallybil blev præsenteret for teamfolk og sponsorer, før den blev gjort klar til test og dekorering

Med en ny 4-hjulstrukket muskelbil hentet hos Hyundai Motorsport i Alzenau syd for Frankfurt har Simon Vallentin og co-driver Peter Egholm, Holbæk/Kirke Hyllinge, i de seneste uger haft fart på.
Dels med at introducere bilen for såvel team som sponsorer, dels med at afprøve og optimere bilen ved testdage i Struer og Roskilde og desuden med at få den gjort dekoreret og klar til præsentation i morgen fredag i Holbæk.
For Simon Vallentin, som i fjor fik en drømmesejr i det årligt tilbagevendende KOMO rallysprint i Gammelrand, er chancen for at vinde et dansk mesterskab indenfor rækkevidde.


Den første test i den nye bil kørte Simon Vallentin og Peter Egholm ved Struer.


Efter optimering af bilens indstillinger ved testen i Struer blev bilen dagen efter testet i Roskilde og Kirke Hyllinge


Tidligere har han lejet bil hos et polsk team og fået assistance af dette teams servicefolk, men en aftale med bilfirmaet Carl Weinreich A/S, som ejer den nye Rally2-bil, bliver det alt andet lige lettere for Vallentin Rallysport at tage kampen op med de hurtigste konkurrenter i Dansk Super Rally.
Det gælder ikke mindst brødrene Kenneth og Jacob Madsen, som kører for det vestsjællandske Team Glad Sport, og i 2022 og 2021 vandt DSR-turneringen, som er det officielle danske mesterskab.

Simon Vallentin har kørt i flere forskellige rallybiler og gennem de seneste år i biler lejet i udlandet, men i stedet for en bil som kommer lige før et løb og forlader landet igen straks efter, vil det give Vallentin Rallysport bedre muligheder for at forberede sig med en bil, som hele tiden er i teamets besiddelse, og kan optimeres fortløbende.

Lørdag tester Simon Vallentin og Peter Egholm den nye Hyundai i20N i Yding Rally Special ved Horsens og venter dermed at være klar til årets første DSR-runde, ADAC ACTRONICS RALLYE SULINGEN, som køres syd for Bremen den 5.-6. maj. Blot få uger efter er Slagelse Auto Sport vært for årets anden DSR-runde, Rally Vestsjælland, som køres omkring Kalundborg og Sorø den 27.-28. maj.

________
(Foto: Morten Dam/Specialpressen) 

Hit Counter