Horsens Automobil & Motor Klubs 
Yding Rally Special køres lørdag den 22. april.

Det meste af den danske rallyelite stiller til start, når Yding Grønt på Skovhøjvej 8 i Yding ved Østbirk, lørdag den 22. april, danner rammen omkring det efterhånden traditionsrige Yding Rally, som køres på vejene nord og øst for Yding by. Det er Horsens Automobil & Motor Klub, med løbsleder Michael Gøttrup i spidsen, som arrangerer løbet, der tiltrækker deltagere fra hele Danmark.


Den lokale kører, Tom Lindstrøm, Østbirk med Steen Kjær Larsen i co-driversædet kommer her fint igennem en chikane i Yding Rally 2022.

Yding Rally bruges af mange som opvarmning til 1. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, der køres ved Bremen i Tyskland, fra torsdag den. 4. maj til lørdag, den 6. maj. Der er tilmeldt mere end 60 deltagere til løbet, hvor man på deltagerlisten bl.a. kan se Ib Kragh/Karsten Isaksen, Juelsminde. Ib Kragh stiller op i den spritnye Hyundai I20N Rally2, som han modtog i slutningen af 2022. I samme klasse, som er den hurtigste klasse DM-rally er der tilmeldt yderligere 6 deltagere, bl.a. Jesper Bisted/Arly Larsen. Bisted Motorsport er hjemmehørende i Hedensted, og stiller om med nyligt indkøbte Citroén DS3 R5, samt Simon Vallentin og Peter Egholm fra Sjælland, som stiller op i en spritny Hyundai I20N Rally2, som til dato blot har deltaget i nogle få rallytests.

Fra HAMK deltager Ulrik Pedersen/Dorte Rosenberg, Peugeot 207 i klasse 3, samt Heino Mejer, som denne gang prøver titlen som co-driver af for Benny Andersen fra Herning i en Mitsubishi EVO6. Familien Mejer fra Horsens er godt repræsenteret, da både René Mejer i Volvo 480 Turbo stiller op med Vagn Åge Hansen fra Vejle som co-driver, ligesom Kurt Mejer i Volvo 242 Turbo stiller om med den faste co-driver Steen Bøgelund fra Vejle.


Frank Nielsen, HAMK med datteren Fredeikke i højresædet runder her etskarpt hjørne i Yding Rally 2022.

Helt lokalt fra Østbirk, sætter Danmarks yngste co-driver, Jens Fisker sig i passagersædet hos Søren Bøgeskov fra Hammel. De kørte hele DM-sæsonen i 2022 sammen, men en voldsom afkørsel i finaleløbet satte dem skakmat, så de måtte vinke farvel til et næsten sikkert Danmarksmesterskab.

Generelt lover det godt for et flot Yding Rally Special. Der vil blive kørt en snæver kamp om sekunderne, når Lyngdalsvej, Hedevej, Gantrupvej og Møldrupvej ved Yding for 4. gang lægger asfalt til årets rally special arrangeret af Horsens Automobil & Motor Klub.

Rallycentrum og service er hos Yding Grønt, Skovhøjvej 8, Yding, hvor der er serviceplads hele dagen. Servicepladsen åbner kl. 7:00, hvor der vil være teknisk kontrol indtil kl. 9:00. 1. bil starter kl. 10:00. Publikum kan på servicepladsen få information om prøverne, så de kan placere sig på de anviste og sikre steder.
Foto: Viggo Johansen, rallypics.dk


/Horsens Automobil & Motor Klub 

Kort:

 

Hit Counter