Rally Stoholm vil være endnu grønnere

Løbet skal ikke kun sætte høje sportslige standarder

 

I den sidste weekend af september afvikles den tredje udgave af Rally Stoholm i området omkring Fjends. Ligesom de to første udgaver tæller løbet til Dansk Super Rally-mesterskaber, og det vil atter være et rally, som er med til at sætte den grønne dagsorden indenfor dansk motorsport.

 

”I år vil vi være et endnu grønnere rally,” siger Jeannette Kvick fra organisationsgruppen bag Rally Stoholm.

 

Rallyfolket bruger naturen - men deltagerne og arrangørerne bag Rally Stoholm 
vil også bevare den (foto: Kim Jepsen).

 

”Sidste år plantede vi æbletræer på fællespladsen i Tastum i samarbejde med en række foreninger, ligesom alt det materiale, deltagerne modtog inden løbets start, ikke blev pakket i plasticposer, men i stedet i muleposer. Og dem skal deltagerne medbringe i år, så de kan få dem fyldt op igen. Vi forventer at trykke vores rutebog på genbrugspapir, og så har vi allerede reduceret vores papirforbrug ved, at de fleste løbende informationer til deltagerne ikke er på papir, men går via appen Sportity. Men vi stopper ikke her.”

 

Umiddelbart efter sidste års Rally Stoholm – der høstede stor ros fra såvel aktive som publikum – gik organisationsgruppen i gang med at planlægge dette års udgave. Og arbejdet her har ikke kun bestået i at skabe et arrangement i sportslig topklasse. Mere bæredygtig motorsport har også været et fast programpunkt ved planlægningsmøderne.

 

”Rally Stoholm skal byde på fart med omtanke for miljøet og naturen og med fokus på bæredygtighed omkring alt det, vi gør,” forklarer Jeannette Kvick.

 

Op til sidste års udgave af Rally Stoholm blev der plantet æbletræer, hvor afgående folketingsmedlem Kristian Pihl Lorenzen foretog gravearbejdet i Tastum (foto: Morten Alstrup).

 

 

”I år vil vi sætte fokus på affaldssortering. De deltagende rallyhold ryddede pænt op efter sig selv på servicepladsen ved SP Moulding og Fritids- og Kulturcenteret i Stoholm, men i stedet for, at alt havner i småt brændbart, skal der i år foretages kildesortering. Vi er i gang med at finde en løsning, så det affald, deltagerne producerer, kan afleveres i de fraktioner, som Viborg Kommune behandler. Ligeledes er planen også, at vi i samarbejde med vores forskellige cateringpartnere også kan gøre en indsats her og have affaldssortering på de store publikumssteder.”

 

Der ligger endnu ikke en detaljeret drejebog for løbets bæredygtighedsindsats klar. Og det skyldes ikke, at årets Rally Stoholm først finder sted om et halvt år.

 

”Vi er meget åbne for gode ideer og input, som kan være med til at gøre Rally Stoholm endnu grønnere,” siger Jeannette Kvick. ”Vi er rallyfolk, og der er sikkert noget, der ligger lige til højrebenet, som vi har overset, så vi hører gerne fra alle. Vi arbejder også på at forskønne Fjends-området i samarbejde med de lokale foreninger som en pendant til de kendte Vild-med-vilje-aktiviteter.”

  

Hit Counter