Ib Kragh: "Nu gør bilen det, jeg vil have den til."

 

Som forberedelse til årets sæson i Dansk Super Rally var Ib Kragh sammen med Bo Mølgaard i weekenden til start i ADAC Rallye Buten un Binnen ved Bremen. Makkerparret endte det tyske løb på en andenplads.

 


Den hurtige Hyundai i20N Rally2 kører lige efter Ib Kraghs ønsker

 

"Men den andenplads fik vi nu foræret, for på næstsidste hastighedsprøve kørte den forsvarende tyske mester af, så vi rykkede en plads frem i klassementet," fortæller Ib Kragh. "Men det var nu ikke for at score pokaler, at vi deltog i løbet. Det handlede om at få bilen ind under huden før den egentlige sæsonstart."

 

Det er lykkedes. I hvert fald hvis foråret viser sig fra den våde side, når sæsonen for alvor starter i begyndelsen af maj.

 

"Nu har jeg kørt med bilen i regnvejr de sidste fem gange, og det passer den fint til," siger Ib Kragh. "Den kører rigtig godt på sine hjul, når der er vådt føre. Vi har ikke ændret på vores regnvejrsopsætning fra sidste år, men til gengæld har vi foretaget nogle andre justeringer af bilen."

 

"Hyundaien kører mere neutralt og er meget rolig, og nu gør den groft sagt det, jeg vil have den til. Løbet var samtidig en god forberedelse for Bo og jeg. Vi har før kørt sammen, men det har været til mindre løb, men vi fik lært, hvad vi skal arbejde med, inden vi skal køre første afdeling af DM."

 

Selv om det tyske løb bestod af tre 10-12 km lange hastighedsprøver, som alle skulle køres to gange, var løbet på andre områder anderledes end det, man hos IK Motorsport er vant til.

 

"Flere tyske klubber vil gerne tilbage til de gamle dage, hvor man ikke havde et stort servicemandskab med sig, og hvor deltagerne ankom med rallybilen på en trailer efter stationcaren og kun havde en enkelt mekaniker med," forklarer Ib Kragh. "I pausen mellem første og anden del af rallyet måtte kun en mekaniker arbejde på bilen, og han skulle sammen med køreren og co-driveren stå for at tanke og skifte til de dæk, man fra morgenstunden havde udvalgt. Det gjorde det til en lidt kedelig affære for mit serviceteam."

 

Næste gang Ib Kragh og det øvrige IK Motorsport skal i aktion, er ved Yding Rally Special nord for Horsens den 22. april.

 

 

 

Ib Kragh

 

IK Motorsport


 

Hit Counter