18 rallybiler deltog i vellykket rallytest.

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) stod i lørdags som arrangør af SOMS Rallytest som var et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. Det var 6. gang, at SOMS indbød landets rallykører til at få testet deres materiel af inden sæsonstart, og 2023 udgaven af rallytesten var udbyttemæssigt en stor succes for deltagerne. Arrangørerne fra SOMS glædede sig også over et arrangement, der forløb helt efter bogen og uden uheld eller problemer for hverken arrangørerne eller deltagerne.


Simon Vallentin, Holbæk og Per Egholm, Kirke Hyllinge i en Hyundai i20 Rally2 passerer her et mindre vandhul på hastighedsprøven ved Hjerm. Sjællænderne var meget begejstrede for rallytesten på de vestjyske veje. (foto: Morten Dam).

 Eneste malurt i bægeret for SOMS var, at kun 18 biler valgte at bruge denne lidt råkolde lørdag på at få testet rallybilerne. "Vi havde håbet på omkring 30 biler, men glæder os over, hvor tilfredse deltagerne var med hele arrangementet" fortæller løbsleder Niels Holst fra Struer & Omegns Motor Sport. 

Det var ellers fint vejr, flotte og veltrimmede rallybiler, tilfredse deltagere, mange tilskuere og en god rallyprøve, der blev afviklet uden uheld, der tilsammen udgjorde de fine ingredienser i lørdagens arrangement.

Rallykørerne udtrykte stor tilfredshed med rammerne om arrangementet. Lodsejerne på vejene omkring Sønder Hjerm havde givet lov til at vejene kunne afspærres til en 5,7 km lang rallyprøve, der var afspærret for alt andet trafik, mens der blev kørt rally.

Hastighedsprøven startede på Skarbyvej og fulgte Sønder Hjermvej nordover i retning mod Hjerm indtil den igen gik østover med Kærgårdvej til mål på prøven lige før Tusgårdvej. Det var en rallyprøve, der faldt i deltagernes smag. 


Deltagerne havde, lige som Holstebro kører, Carsten Jensen på billedet her, mulighed for at lave justeringer på deres rallybiler mellem de gange, de gennemførte rallyprøven. Serviceteamet er i gang med at justere den lynhurtige Peugeot 208 R5 på området ved Struer Autocenter.
 (foto: Morten Dam).

Næsten 30 frivillige skulle der til for at bemande hastighedsprøven med frivillige til at sørge for sikkerheden for både tilskuere og deltagere, samt sikre, at der ikke kom uvedkommende ind på hastighedsprøven, så længen prøven stod på. "Vi skylder en stor tak til de mange officials fra først og fremmest motorklubberne i Struer, Lemvig, Holstebro og Mors samt Hjemmeværns politiet, der sørgede for at afspærre for alle andre trafikanter" fortæller løbsleder Niels Holst dagen efter arrangementet.

”Heldigvis var der ingen uheld”, kunne løbsledelsen konstatere efterfølgende. Samtidig var der en rigtig god stemning var arrangementets stævnecentrum ved Struer Autocenter på Gørtlervej i Struer. Autocenteret, der drives af en meget motorsports interesseret familie havde ryddet hele værkstedet, så deltagerne kunne få tjekket bilerne samt indtage kaffe og rundstykker inden starten og de obligatoriske grillpølser i pausen. Inden for havde Struer Autocenter også udstillet deres egne racerbiler, der bliver brugt til at køre baneløb. Rundt om Struer Autocenter havde de forskellige rallyteams etableret deres servicepladser som midlertidige værksteder.

Deltagerne bestemte selv hvor mange gange, man ville gennemkøre prøven og for mange af deltagerne var der fuld valuta for pengene. Flere deltagere nåede at starte mere end 10 gange i løbet af dagen og fik dermed kørt lige så mange prøve km som et mindre DM rally.

Modsat de første år var der ikke tidtagning på fra arrangørerne. Dansk Automobil Sports Unions rallyudvalg har besluttet, at test arrangementer skal være til for at teste materiel og mandskab og ikke en konkurrence, og at man derfor skal lade være med at offentliggøre tider for alle mandskaber.

Deltagerne havde naturligvis selv mulighed for at tage tider og se hvordan de i løbet af dagen kunne anvende forskellige strategier for at forbedre tiderne undervejs. Blandt de hurtige biler i feltet var Holstebro kører Carsten Jensen der sammen med Michael Fasterholdt deltog i en lynhurtig Peugeot 208 R5.

Også sjællandske Simon Vallentin og Per Egholm i en rigtig hurtig Hyundai i20 Rally2 havde rigtig meget fart over bilen. "Det var en perfekt test for os. Prøven havde alt hvad vi kunne ønske os, for at få bilen testet under realistiske forhold." fortalte Simon Vallentin efter arrangementet inden turen retur til Sjælland med rallybilen på traileren kunne begynde.

Arrangørklubben havde kun 1 mandskab til start, Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard var til start i en Ford Fiesta R2T og så ud til at have rigtig god fart i bilen på hjemmebanen. Mandskabets hurtigste tid var da også 4 sekunder hurtigere end sidste års test på samme prøve.

Næste åbne arrangement, hvor Struer & Omegns Motor Sport står som arrangører er Kristi Himmelfarts dag den 18. maj, hvor klubben sammen med motorklubben i Lemvig afvikler et begynder arrangement for folk med såkaldte klassiske biler, typisk biler, der er mere end 25 år gamle. Arrangementet bliver koblet med et arrangement, hvor man også kan prøve at køre bilorienteringsløb. Der vil være en kort introduktion til begge grene af motorsporten, inden man bliver sendt ud på en rute, der starter i Struer og slutter i Lemvig.

Arrangementet er en del af en landsdækkende kampagne, hvor motorklubber over hele landet indbyder til at prøve klassisk pålidelighedsløb og bilorientering. Arrangementet starter hos Nordvestjysk Autogalleri på Industrivej i Struer.

Hit Counter