19 Rallybiler fra hele landet til test ved Struer

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står nu på lørdag den 25. marts som arrangør af et officielt testarrangement for den danske rallyelite. Det er nu 6. gang, at SOMS indbyder landets rallykører til at få testet deres materiel af inden sæsonstart, og vel og mærke under ordnede forhold, med en rigtig rallyprøve, der er afspærret for alt andet trafik, mens der køres rally.


Lokale Carsten Jensen fra Tvis og co-driver Michael Fasterholdt i en flot Peugeot 208 T16 R5 er også til start når rallykørerne får testet materialet inden årets DM-sæson i rally.

Da tilmeldingsfristen udløb søndag var der tilmeldt 19 biler til SOMS Rallytest. Så der bliver i den grad noget for både øjne og ører for det lokale publikum. 19 biler er lidt færre end den arrangerende klub havde forventet. For SOMS er formodningen at aflysningen af den første DM afdeling, der skulle have været afviklet i begyndelsen af april er årsagen til at der er tilmeldt færre deltagere i dette års rallytest, i forhold til sidste års rallytest.

De 4 første gange der har været afviklet rallytest ved Struer, har rallyprøven været afviklet ved Vejrum og Asp, men lige som sidste år afvikles hastighedsprøven på østsiden af Hovedvej 11. Det bliver nemlig området syd for Hjerm omkring Sønder Hjerm, der lægger asfalt til dette års rallytest.

Løbsledelsen, der ud over løbsleder Niels Holst består af Jes Pedersen og Asger Kvist har nemlig fået tilladelse fra samtlige lodsejere til at spærre vejen af til rallyprøven i tidsrummet mellem kl. 10 og 15 på lørdag. Der vil dog være en pause mellem kl. 12 og 13, hvor der ikke kører biler på prøven, men afspærringerne af vejene opretholdes.

Der bliver mange flotte rallybiler at se på, for de der interesserer sig for biler og fart. Hvis man ønsker at se bilerne helt tæt på, så er de bedste muligheder allerede fra tidlig morgen på lørdag. Alle biler skal nemlig gennem en teknisk kontrol hos Struer Autocenter inden starten. De enkelte rallyteams vil også have deres servicevogne med, så man kan besøge de enkelte rallyteams på pladsen rundt om Struer Autocenter på Gørtlervej.

Det er også muligt at se deltagerne på selve hastighedsprøven, fortæller løbsleder Niels Holst: "Når blot man passer på sig selv, viser hensyn til andre, parkerer så andre kan komme forbi og i øvrigt følger de anvisninger, der bliver givet fra officials, så skal det nok blive en god oplevelse for alle."

Selve hastighedsprøven starter syd for Hjerm på Skarbyvej (en sidevej til vejen mellem Hjerm og Holstebro) og går østpå indtil den rammer Sønder Hjermvej. Her går prøven nordover i retning mod Hjerm indtil den igen går østover med Kærgårdvej til mål på prøven lige før Tusgårdvej. En hastighedsprøve på ca. 5,7 km.

Lokale Carsten Jensen fra Tvis og co-driver Michael Fasterholdt i en flot Peugeot 208 T16 R5 er også til start når rallykørerne får testet materialet inden årets DM-sæson i rally.

 


Henrik Kristensen og Jane Rytter fra Randers i en Ford Fiesta skal på lørdag forsøge at ramme nedbremsningerne bedre end sidst de var til rally med SOMS som arrangør i efteråret 2022

Der er primært 3 steder man kan komme ind til prøven. Hvis man kører syd på fra Hjerm Kirke ad Sønder Hjermvej eller hvis man kører ind til Sønder Hjermvej fra Mosevej (ved Sønder Hjerm Gamle Skole) eller endelig hvis man kører ind fra Mejrup Hindkær og følger Sønder Hjermvej indtil man kommer til en spærring. Det er ikke muligt at køre ind til prøven, hverken ved start (Skarbyvej) eller ved mål (Kærgårdmark) på prøven.

Selv om det primært er jyske og fynske mandskaber der kommer til start, så er der også sjællandske mandskaber til start i rallytesten. Kalundborg mandskabet Simon Vallentin og Peter Egholm, der stiller til start i det, der nok vurderes som værende feltets hurtigste bil, en 4-hjuls trukket Hyundai I20 Rally 2. En anden 4-hjuls trukket bil køres af lokale Carsten Jensen fra Holstebro, der sammen med codriver Michael Fasterholdt stiller op i deres flotte Peugeot 208 R5.

Der er et enkelt deltagende mandskab fra arrangørklubben Struer & Omegns Motor Sport til start. De tidligere DM guld vindere fra 2017 Jens Chr. Pilgaard og 2. kører Carsten Bjerregaard stiller til start i en Ford Fiesta R2T.

Man kan se deltagerliste og et oversigtskort over hvor prøven afvikles på klubbens hjemmeside www.soms.dk .

Der ud over kan man lørdag få oplysninger om arrangementet ved start og mål for arrangementet hos Struer Autocenter, Gørtlervej 10 i Struer. Det er også her der holdes pause i tidsrummet mellem kl. 12 og 13.

Det er i øvrigt muligt at blive efteranmeldt frem til og med fredag, hvis man kontakter arrangørerne.

Hit Counter