Mindeord om Bent Juel Jensen:

En af de store profiler i Skanderborg Motor Orienterings Klub er gået bort, efter flere års sygdom i en alder af 76 år.

Han var med til at starte klubben i 1970. Han har siddet i bestyrelsen af flere omgange helt frem til han blev syg for omkring 10 år siden.

Han startede karrieren med masser af o-løb – klubben hed i starten kun SMK, men blev ret hurtig døbt om, da det var nemmere at få lodsejertilladelser, når man kunne præsentere sig som orienteringsklub? Sidst i 70’erne og først i 80’erne var han også klubbens første til at deltage i manøvreprøver og minirally. Og han gav gerne klubbens medlemmer en opvisning i håndbremsevendinger, når chancen bød sig.

Bilen det foregik i var hans elskede Vauxhall Magnum 2300. dette var en bil der fulgte ham gennem rigtig mange år. Han arrangerede ofte ture til motorløb i England, sammen med klubbens medlemmer. Det var så ofte et skalkeskjul for også at hente reservedele hos tuningsfirmaet ”Blydenstein” der var eksperter i netop Vauxhall. Og i Bent’s bogreol stod da også bøger som ”Only here for the beer” med den kendte engelske Vauxhall kører Gerry Marshall

Mange af klubbens ældre medlemmer vil kunne mindes ture med Bent til Formel 1 i England, Vm rally som regel også i England, rallycross i Sverige, le mans i Frankrig, dm rally i Danmark/Tyskland eller en helt anden tur. Og var der ikke lige nogen der kunne tage med, var han heller ikke bleg for bare at køre afsted alene.

Senere i motorsportskarrieren deltog han i flere år i Økonomiløb, der var meget populære i 90’erne og 00’erne, og her toppede han, da han var med til at arrangere 2 DM afdelinger i SMOK i 2000 og 2002

I flere år var han prøvechef til dm rally – Før i tiden var det altid en walkietalkie klub der stod for kommunikationen på sådan en prøve – men Bent var en af de første der havde en ”mobiltelefon” med, Batteriet fyldte som en mindre kuffert, og vejede nok ca det samme.

Et lille kuriosum er at han var ude at hente tilladelser til manøvreprøver i Låsby dagen efter at Danmark havde banket Uruguay ved vm i 1986, vistnok 6-1 – og han havde aldrig før haft så let ved at få tilladelser til et motorløb.

Bent blev for flere år siden valgt som livslangt æresmedlem i SMOK.

Æret være hans minde.

Begravelse er på tirsdag fra Stilling kirke

 

Hit Counter