Rallysportens ypperste hædret
På Dansk Rally Clubs generalforsamling blev topnavnene i dansk rally hyldet

Landets mest succesrige rallykører i 2022, Kenneth Madsen fra Ruds Vedby, modtog onsdag ved Dansk Rally Clubs generalforsamling Rallykørerpokalen, som uddeles til årets bedste, hurtigste og mest vindende danske rallykører. Vandrepokalen har været i spil siden klubbens stiftelse i 1954. 


Rallykøreren Kenneth Madsen, Ruds Vedby, har modtaget Rallykørerpokalen som landets absolut bedste rallykører med sejre i alle seks afdelinger i 2022 til Dansk Super Rally. Det skete ved Dansk Rally Clubs generalforsamling onsdag i Kirke Hyllinge (foto: Dansk Rally Club).

Kenneth Madsen, der sammen med sin codriver Mette Felthaus fra Horsens har kørt i en firehjulstrukket Peugeot 208 T16 R5 indsat af det nye rallyteam, Glad Sport i Kalundborg, vandt pokalen for de bedste resultater i nationale og udenlandske rallyer. Kenneth Madsen vandt blandt andet totalsejren i samtlige seks løb tællende til det danske mesterskab, Dansk Super Rally.

  

Der var også hyldest til det bedste danske mandskab i dette års udgave af Rallye Monte-Carlo Historique. Rallye Monte-Carlo-pokalen gik til søn og far-mandskabet Kenneth Kruse Simonsen fra Charlottenlund og Otto Kristensen fra Tune. De blev i deres Lancia Fulvia HF fra 1968 nr. 13 ud af løbets lige knap 300 deltagende mandskaber. Otto Kristensen vandt i 2002 sammen med sin hustru Britta totalsejren i løbet, der regnes for verdens største og mest krævende historiske rally. Nu har han sammen med sin søn opnået endnu et mindeværdigt resultat.

 
De historiske rallykørere, søn og far-mandskabet Kenneth Kruse Simonsen, Charlottenlund, og Otto Kristensen, Tune, har fået overrakt Rallye Monte-Carlo-pokalen for bedste danske placering i årets Rallye Monte-Carlo Historique i deres Lancia Fulvia HF fra 1968. Det skete ved Dansk Rally Clubs generalforsamling onsdag i Kirke Hyllinge (foto: Dansk Rally Club).

Arne Guldmarks ærespokal blev tildelt rallyløbsleder og -dommer Finn Højlund fra Vordingborg. Pokalen blev indstiftet i 2014 af den tidligere succesrige bane- og rallykører i 1960’erne, nu afdøde Arne Guldmark, og gives til en person, der har ydet en stor indsats for dansk rally, enten som deltager eller arrangør. Finn Højlund blev hyldet for sit årelange arbejde med at arrangere løb og som dommer med international FIA-status.

 
Løbsleder og dommer Finn Højlund, Vordingborg, er blevet hædret med Arne Guldmarks ærespokal for sin årelange indsats som løbsleder og dommer i danske og internationale rallyer. Det skete ved Dansk Rally Clubs generalforsamling onsdag i Kirke Hyllinge 
(foto: Dansk Rally Club).

På generalforsamlingen takkede foreningens mangeårige bestyrelsesmedlem, Lars Hjorth fra Dianalund, af som kasserer. I stedet valgtes René Christoffersen fra Vordingborg.

 

Noter:

Pokaler uddelt ved Dansk Rally Clubs generalforsamling onsdag den 15. marts 2023:

·         Rallykørerpokalen – ”Årets bedste danske rallykører”: Kenneth Madsen, Peugeot 208 T16 R5.

·         Rallye Monte-Carlo Pokalen: Kenneth Kruse Simonsen / Otto Kristensen, Lancia Fulvia HF fra 1968.

·         Arne Guldmarks ærespokal: Finn Højlund.

·         Copenhagen Rally Cup – 1. kører: Casper Nielsen, Renault Clio.

·         Copenhagen Rally Cup – 2. kører: Jeannette Kvick, mange forskellige biler.

·         DRC Cup 1: Casper Nielsen, Renault Clio.

·         DRC Cup 2: Jacob Madsen, Peugeot 208 Rally4.

·         DRC Cup 3: Kenneth Madsen, Peugeot 208 T16 R5.

·         Historisk Rally Cup: Ronnie Jensen, Toyota Corolla GT.

·         KRB Cup (klassisk rallybil): Erik Borel, Opel Kadett GSI 16V.

 

Kenneth Madsen har i en årrække været et af de mest lysende talenter i rallysporten, men han har aldrig før haft en både kompetent og pålidelig rallybil. Det har han nu. Med sin Peugeot 208 T16 R5 indsat af det nye rallyteam, Glad Sport i Kalundborg, har han været urørlig i alle løb i 2022.

Rallykørerpokalen, der er evigt vandrende, går til årets bedste, hurtigste og mest vindende danske rallykører. I alt 21 rallyer har i 2022 været tællende til Rallykørerpokalen, herunder seks Dansk Super Rally samt en del store udenlandske rallyer. Med en imponerende historie helt tilbage fra 1954 er pokalen gennem 69 år blevet vundet af en perlerække af dansk rallysports største navne.

Rally Monte-Carlo pokalen er en historisk vandrepokal, som tildeles bedst placerede danske rallyhold i Rallye Monte-Carlo afviklet af Automobile Club de Monaco. Hvis der ikke er danske placerede hold i selve Rallye Monte-Carlo, tildeles pokalen det bedst placerede danske rallyhold i Rallye Monte-Carlo Historique, ligeledes afviklet af Automobil Club de Monaco. Vandrepokalen blev i 1967 udsat af KDAK (Kongelig Dansk Automobil Klub), men bortkom i 1970. I 1978 genfandt man den oprindelige pokal i hos arrangørerne i Monaco, og den blev efterfølgende af KDAK overdraget til Dansk Rally Club til klubbens forvaltning og ejendom.

Arne Guldmarks ærespokal gives til en eller flere personer, der har gjort eller gør en særlig indsats for dansk rally. Arne Guldmark Hansen var født i Dragør den 5. juli 1924. Han var en af dansk motorsports betydelige personligheder med mange topresultater i ind- og udland i motorsportens guldalder i 1960’erne. Arne Guldmark vandt danmarksmesterskab på bane i 1961 i Volvo PV544 og i rally i 1965 med Hans Aron Jensen i Ford Anglia. I 1962 vandt han KDAK’s 6. internationale Caltex Økonomiløb sammen med Hans Aron Jensen i Ford Anglia. I 1962 blev Arne Guldmark sammen med Carl Syberg i sin Volvo PV544 nummer fem i et af datidens absolut hårdeste og længste rallyer, det 10.000 km lange Tour d’Europe. Han deltog fem gange i Tour d’Europe og tre gange i Rallye Monte-Carlo.

Dansk Rally Club (DRC) er en automobilsportsklub tilsluttet Dansk Automobil Sport Union (DASU) som en ud af 77 klubber. DRC er en landsdækkende klub og netværk for tidligere og nuværende erfarne rallykørere (1. og 2. kørere). DRC er af en landets ældste automobilsportsklubber og tæller i dag 71 medlemmer.

 

Hit Counter