Dansk Super Rally klar med 2023-kalender

 

Så er Dansk Super Rally klar med 2023-kalenderen. Fem rallies byder på udfordringer af vidt forskellige slags for deltagerne i det højest rangerende danske mesterskab inden for rallysporten.

 

Rallyklubberne og rallyudvalget er nu lykkedes med at sammensætte en kalender for 2023, der kommer til at byde på masser af rally for både fans og kørere. Selvom det så ud til at være op ad bakke for dansk rally ved udgangen af 2022, så er der nu fem rallies på DM-kalenderen med vidt forskellige karakteristika.

 

2023-sæsonen kommer til at byde på flere nyheder. Sammen med Dansk Super Rally køres også Dansk Super Short Rally, som er en genoplivning af de kortere rallies. Det giver mulighed for rallykørere uden samme tid og økonomiske formåen som de vanlige hold i Dansk Super Rally at køre med på prøverne på enkelte dage frem for at skulle deltage over flere dage.

 

Endnu en nyhed er, at afdelingerne i højere grad bliver arrangeret og afviklet af flere klubber i samarbejde. Det er også sket tidligere i dansk rally, men samarbejde er i den grad kommet i højsædet til 2023-sæsonen.

 

Første smag på 2023-formen hos DM-holdene får vi i begyndelsen af maj. Der har tidligere været tradition for, at Dansk Super Rally skulle en tur syd for grænsen til Cimbern Rallye. Det af deltagerne meget roste rally bliver nu afløst af et andet tysk rally, nemlig ADAC Rallye Sulingen. Med centrum i Sulingen lige syd for Bremen skal deltagerne i DM-serien her op mod mandskaber fra både det tyske og det hollandske mesterskab på prøver, der nok skal udfordre de danske mandskaber.

Fra DM 2022, Rally Slagelse

 

Efter afstikkeren syd for grænsen køres Rally Vestsjælland, hvor klubberne KOMO og SAS står bag anden afdeling af Dansk Super Rally. Det sker den sidste weekend i maj. SAS stod bag DM 1 med Slagelse Rally i 2022, og sammen med KOMO skal der nok blive interessante prøver for rallyfolket.

 

Næste stop for DM-feltet bliver Rally Aalborg – MNJ er igen i år værter for motorsportens indslag ved DM-ugen, der afholdes i slutningen af juni. Sidste års velbesøgte arrangement på Flyvestation Aalborg bliver gentaget med Dansk Super Rally og om eftermiddagen DM i rallyshow. Nye prøver på det ellers afspærrede område vil tage hensyn til både publikum og materiel, der i nogle tilfælde blev hårdt testet i 2022.


DM-ugen 2022 på Flyvestation Aalborg

 

Kjellerup og Omegns Motorklub står som ansvarlig for Rally Jylland, men det bliver i samarbejde med Randers Auto Sport og formentlig endnu en klub, at tredje afdeling afvikles. Rallyet bliver en blanding af prøver omkring Silkeborg/Viborg fredag og Juelsminde lørdag med en blanding af de publikumsvenlige rundbaner og åbner prøver i landskabet.

 

Femte og sidste afdeling af Dansk Super Rally, hvor DIF-DM-medaljerne deles ud, er Rally Stoholm, der bragede ind på DM-scenen i 2022 med både mørkekørsel og løst underlag på dele af prøverne. Det, der blev udråbt til en stor succes i flere medier, gentages i 2023.

 

Ringkøbing og Omegns Motorklub står for finalen i Dansk Super Rally Short, der køres i det vestjyske 11. november.

 

Dansk Super Rally-kalender 2023

 

Afdeling            Dato                   Navn                                                Klub(-ber)

DSR 1                 4.-6. maj           ADAC Rallye Sulingen                MSG Sulinger Land (D)

DSR 2                 27.-28. maj      Rally Vestsjælland                      KOMO / SAS

DSR 3                 24. juni              Rally Aalborg                                MNJ

DSR 4                 11.-12. august Rally Jylland                                 KOM

DSR 5                 9.-30. sept.       Rally Stoholm                               KOM / RAS

 

Dansk Super Short Rally-kalender 2023

 

Afdeling             Dato                   Navn                                                Klub(-ber)

DSSR 1               27.-28. maj      Rally Vestsjælland                      KOMO / SAS

DSSR 2               9. september Rally Vendsyssel                         HAK

DSSR 3               30. september Rally Stoholm                              KOM / RAS

DSSR 4               11. november DSSR-finale                                   ROMK

 

 

Tekst & Fotokredit: DASU/Bo Skovfoged

 

 

Hit Counter